Παρέμβαση του Συλλόγου Κρεοπωλών Πάτρας για τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών – Φόβος κατασχέσεων

    Ημερομηνία:

    Κραυγή αγωνίας χθες εκ μέρους του Συλλόγου Κρεοπωλών Πατρών και Προαστίων για τις απειλές του ΚΕΑΟ για κατασχέσεις από οφειλές που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές, σε μια περίοδο κατά την οποία η απώλεια τζίρου από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία αγγίζει και πάλι τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.

    Ο Σύλλογος με επιστολή του χθες Τετάρτη προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τα κόμματα της Βουλής, ενώνει τη φωνή του με άλλες παραγωγικές τάξεις, επισημαίνοντας ότι μετά την έξοδο από μνημόνια και την πανδημική κρίση, τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά και οξύνονται λόγω της ακρίβειας, του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και της αδυναμίας του μηχανισμού να «βάλει φρένο» στις «Ελληνοποιήσεις» που έφεραν και την πανώλη στη χώρα.

    Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Σύλλογο, είναι διπλό, αφορά τόσο τους εν ενεργεία κρεοπώλες όσο και συνταξιούχους που έχουν οφειλές στα ταμεία σε βάθος εξαετίας. Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης αλλά και της πανδημίας που ακολούθησε κυμαίνονταν από 5-10 χιλ. ευρώ περίπου, κεφάλαιο όμως που, με τους τόκους όμως και τις προσαυξήσεις, πλέον έχει σχεδόν διπλασιαστεί ως τελική οφειλή.

    Η πλειοψηφία των επαγγελματιών του κλάδου όπως βέβαια και άλλοι έμποροι, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο πέραν από την γνωστή ρύθμιση, έως 24 δόσεις.

    Ο Σύλλογος επικαλείται την πρόσφατη γενναία ρύθμιση στις οφειλές για τους δήμους σε 60 δόσεις και με κούρεμα οφειλών, καλώντας την Υπουργό Εργασίας να ανταποκριθεί και στο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ για επαναφορά των 120 δόσεων και της ρύθμισης του νόμου 4611/2019.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρευνα ΕΒΕΘ: Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό

    Δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό πάνω από εννέα στις δέκα επιχειρήσεις– μέλη του Εμποροβιομηχανικού...

    Τα ενοίκια μειώνονται… στη Νέα Υόρκη – Ανάσα για τους ενοικιαστές στο πανάκριβο Μανχάταν

    Οι κυνηγοί διαμερισμάτων της Νέας Υόρκης πήραν κάποια ανακούφιση τον Αύγουστο,...
    Best Shop