Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι

    Ημερομηνία:

    Κάθε άλλο παρά άγνωστος προορισμός είναι το Ντουμπάι για τους ταξιδιώτες που αναζητούν διακοπές με έντονες εμπειρίες και ψυχαγωγία. Το Burj Khalifa , το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τα τεχνητά νησιά, τα τεράστια πολυτελή ξενοδοχεία, τα εμπορικά κέντρα που μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα, αλλά και οι εξωτικές εκδρομές στην έρημο έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό τσουνάμι ενδιαφέροντος ακόμα και από Έλληνες για την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (αν και όχι πρωτεύουσά τους).

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Πανοραμική θέα από το εμβληματικό Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, με ύψος 828,5 μέτρα και 163 ορόφους. Photo: Getty Images / Ideal Image

    Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, μια άλλη τάση τείνει να επικρατήσει στην πόλη: Οι extreme εμπειρίες για όσους έχουν χρήματα για ξόδεμα και ζητούν να κάνουν κάτι που στον κοινό νου φαίνεται μέχρι και τρελό. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στο Ντουμπάι προσφέρουν «αξέχαστες εμπειρίες», έτσι τις διαφημίζουν, με μια σειρά δραστηριοτήτων που μπορεί να κάνει ο τουρίστας, πολλές από τις οποίες βρίσκονται μόνο εκεί.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Photo: helicoptertourdubai.com

    Ελικόπτερο-ταξί
    Αν θέλετε να μετακινηθείτε γρήγορα στο Ντουμπάι, δεν χρειάζεται να βγείτε στο δρόμο και να σηκώσετε το χέρι για να βρείτε ταξί ή να ζητήσετε να σας καλέσουν ένα όχημα. Αρκεί να κοιτάξετε… τον ουρανό. Ειδική υπηρεσία της Uber προσφέρει μετακινήσεις εντός της πόλης με… ελικόπτερο. Η υπηρεσία, βέβαια, ξεκίνησε σαν ψυχαγωγική, που δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να θαυμάσει την πόλη από ψηλά, με 12λεπτες (142 δολάρια), 15λεπτες (180 δολάρια) και 25λεπτες (280 δολάρια) πτήσεις με ξεναγό. Αλλά στην πορεία προέκυψε και ανάγκη απλώς μετακινήσεων π.χ. από το ελικοδρόμιο ενός ξενοδοχείου σ’ αυτό ενός mall. Εκεί δεν χρειάζεται ξεναγός, η πτήση διαρκεί πολύ λίγο (κοστίζει όμως όσο η 12λεπτη διαδρομή) και την προτιμούν είτε οι επιχειρηματίες που θέλουν να μην χάσουν ούτε δευτερόλεπτο στο δρόμο για κάποια συνάντηση, είτε οι σύζυγοι και τα παιδιά τους, που τρέχουν στα εμπορικά κέντρα για να τα «αδειάσουν».

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Photo:@faz3/Instagram

    Μία τίγρης με… λουράκι
    Σας σαγηνεύουν τα αιλουροειδή; Υπάρχει ειδικό κατάστημα στο Ντουμπάι, στο οποίο μπορείτε να αγοράσετε με κάθε νομιμότητα από μία μικρή τίγρη μέχρι ένα μικρό τσιτάχ! Κι επειδή είναι μια περίεργη αγοραπωλησία, αν μη τι άλλο, το κατάστημα προσφέρει (έναντι πληρωμής) και μια μικρή βόλτα των αιλουροειδών με… λουράκι. Και τη συνοδεία, βέβαια, του ειδικού εκπαιδευτή, για να μην υπάρχουν παρατράγουδα.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Photo: dubriani.com/jetcar-dubai/

    Αμφίβια αυτοκίνητα
    Ποιος δεν έχει ζηλέψει τους κατά καιρούς Τζέιμς Μποντ που οδηγούν τα πιο «πειραγμένα» μοντέλα της Aston Martin, τα οποία μετατρέπονται κατά το δοκούν σε σκάφη, υποβρύχια και αεριωθούμενα; Στο Ντουμπάι μπορείτε να το ζήσετε αυτό με τα «jetcars», αμφίβια αυτοκίνητα που κινούνται κανονικά στο δρόμο, αλλά μπορούν να κινηθούν με την ίδια ευκολία και στη θάλασσα. O υψηλότατος διάδοχος του θρόνου σεϊχης Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ είχε δώσει το σύνθημα για να γίνουν viral αυτά τα αυτοκίνητα, διαθέτει όπως λένε τη μεγαλύτερη συλλογή αμφίβιων οχημάτων στον κόσμο

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι

    Χρυσά έπιπλα
    Ο υπερβολικός πλούτος είναι διάχυτος στην πόλη, ωστόσο υπάρχουν και εμπειρίες που δεν ζει εύκολα ο καθένας. Το να κάθεστε π.χ. σε μια πολυθρόνα από ατόφιο χρυσάφι, να τρώτε σ’ ένα εξίσου χρυσό τραπέζι με μασίφ χρυσά μαχαιροπήρουνα είναι από τις εμπειρίες που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχουν τόσα αντικείμενα φτιαγμένα από ατόφιο χρυσό.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Photo: /www.visitdubai.com

    Scuba με οδηγό
    Το συνηθισμένο για κάποιον που θέλει να χαρεί τις ομορφιές της θάλασσας είναι να νοικιάσει σκάφος και να πάει στ’ ανοιχτά, όπου θα δει θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια και, συνηθέστατα, καρχαρίες (οι οποίοι λένε ότι είναι ακίνδυνοι). Οι πιο τολμηροί, όμως, μπορούν να επιλέξουν μια πριβέ θαλάσσια βόλτα: Με ένα διθέσιο τζετ-σκι θα μεταφερθείτε στα ανοιχτά και θα βουτήξετε μαζί με τον οδηγό σας για να χαρείτε μόνοι σας τις ομορφιές και της θάλασσας, αλλά και του βυθού. Εννοείται ότι ο οδηγός είναι και εφοδιασμένος με ασύρματο, αν κάτι πάει στραβά.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Photo: www.alkhayma.com

    Η κατασκήνωση Αλ Κάιμα
    Πολλές υπηρεσίες προσφέρουν «βραδιές στην έρημο», με εμπειρίες ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός: Από μια απλή βόλτα με όχημα 4Χ4 μέχρι και διανυκτέρευση σε σκηνή βεδουίνου και παραδοσιακό γεύμα γύρω στη φωτιά. Η κατασκήνωση Αλ Κάιμα, όμως, σχεδιάζει την περιπέτεια με την πολυτέλεια. Ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην έρημο, με όλες τις ανέσεις, αλλά φτιαγμένο με το συγκεκριμένο αραβικό γούστο για να ταιριάζει στο περιβάλλον και οπτικά και να μην χαλάει τη μαγεία της ερήμου. Το πρωί μπορείτε να χαθείτε στην απεραντοσύνη της άμμου ως άλλοι βεδουίνοι με καμήλες, αλλά το βράδυ να τρυπώσετε στο τζακούζι και να χρησιμοποιήσετε το ταχύτατο wifi της κατασκήνωσης.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι

    Μία ημέρα στο αερόστατο
    Οι «βόλτες» με αερόστατο σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι και ολιγόλεπτες και στατικές. Συνήθως ανεβαίνετε ψηλά, θαυμάζετε τη θέα και κατεβαίνετε πριν προλάβετε να συνηθίσετε. Στο Ντουμπάι μπορείτε να νοικιάσετε αερόστατο για μία ολόκληρη ημέρα. Και με τις επιδέξιες κινήσεις του οδηγού όχι μόνο να φτάσετε ψηλά, αλλά να γυρίσετε την πόλη, την έρημο, ακόμα και να δείτε από ψηλά κάποιους απομακρυσμένους παραδοσιακούς οικισμούς στο εμιράτο. Μια χορταστική εμπειρία.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Photo: www.visitdubai.com

    Πιλότος στο Autodrome
    H επίσημη πίστα της Φόρμουλα Ένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι, αλλά το Ντουμπάι έχει τη δική της πίστα, το Autodrome. Η οποία είναι εξοπλισμένη με μερικά από τα πιο ακριβά και γρήγορα μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Μπορείτε να καθίσετε πίσω από το βολάν και να οδηγήσετε όσο γρήγορα θέλετε, με ασφάλεια και χωρίς να νιώθετε ότι παραβιάζετε τα όρια. Η υπηρεσία αυτή «συστήνεται» και στους ντόπιους επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρνουν τα δικά τους αυτοκίνητα και ξεδίνουν στην πίστα, αντί να το κάνουν στους δρόμους της πόλης ή τις εθνικές οδούς με τις μεγάλες ευθείες, που ενώνουν τις πόλεις.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι
    Photo: Getty Images / Ideal Image

    Χιονοδρομικό κέντρο
    Αναμφισβήτητα οι πλούσιοι του κόσμου έχουν συνηθίσει τα πολυτελή resorts στις Άλπεις, αλλά έχει ιδιαίτερο γούστο να κάνει κάποιος σκι στο Ντουμπάι, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό και το χιονοδρομικό κέντρο της πόλης, το οποίο συνοδεύεται κι από μια άλλη σειρά εμπειριών (μέχρι και πιγκουίνους έχουν για να χαζέψετε) έχει αρκετό κόσμο κάθε μέρα. Το εισιτήριο ξεκινάει από 70 δολάρια και φυσικά υπάρχουν δάσκαλοι που μπορούν να αναλάβουν τους αρχάριους τόσο στο σκι, όσο και στο σνόουμπορντ.

    Τα 10 τρελά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ντουμπάι

    ΑΤΜ που βγάζει χρυσάφι
    Με την ολοένα αυξανόμενη χρήση του πλαστικού χρήματος οι επισκέψεις στα ΑΤΜ όλο και λιγοστεύουν, όμως στο Ντουμπάι αξίζει μια εξαίρεση. Επειδή εκεί είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου που θα βρείτε τα ΑΤΜ της Gold to Go. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε την κάρτα σας (αν έχει κάποια υπολογίσιμα ποσά, βέβαια) και να πάρετε από τη σχισμή από ολόχρυσα κέρματα των 10 γραμμαρίων μέχρι και ολόκληρες ράβδους χρυσού του ενός κιλού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοκ: 17χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του – Πέρυσι δολοφόνησε τον πατέρα του

    Ένα 17χρονο αγόρι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του...

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης «τραγουδάει» το «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί» και… ρίχνει τα social media

    «Καυτές» είναι οι επόμενες εβδομάδες στο ΠΑΣΟΚ. Στις 6 Οκτωβρίου...

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: «Εκκλησιάζουσες» στα Παλαιά Σφαγεία

    Η ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίζεται στις 9.00...

    Α. Παναγιωτόπουλος: «Την επιστροφή των κλειδιών» απαιτεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” από το Σωματείο «ΜΙΤΟΣ»

    «Την επιστροφή των κλειδιών και την απομάκρυνση περιουσιακών στοιχείων...
    Best Shop