Πολάκης: Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη, αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για πρόεδρο

    Ημερομηνία:

    «Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Παύλος Πολάκης ο οποίος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια κρίσιμη καμπή «που επειδή η ιστορία και η φύση απεχθάνεται το κενό πρέπει να καλυφθεί το έλλειμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση»

    «Έκρινα το περασμένο καλοκαίρι ότι έπρεπε να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Θεωρούσα ότι η κυρία Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα στην αναβάπτιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως ευφυής, νέο παιδί, όχι πιασμένο, είπε προτάσεις με τις οποίες σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνούσα και βλέποντας ότι είχε διείσδυση στους νέους, θα μπορούσε να προχωρήσει μια διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ».

    Στη συνέχεια, όμως, «το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο. Τα κόμματα της αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή αν και ο αρχηγός είναι απαραίτητος. Με τον Τσίρπα υπήρχαν όργανα και λειτουργούσαν αλλά εκεί πέσαμε σε μια ιστορία με έναν μηχανισμό που σαράκιαζε». «Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυψε πολλά πραγματα και σωστά που είπε και που ήταν αποτέλεσμα έργου αρκετών ανθρώπων» συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

    Όπως είπε «εγώ διαφώνησα πρώτα με τη στάση για τα F-35 και το ναι που είπε ο Κασσελάκης και είπα ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα όργανα. Μου είχε μιλήσει κάπως άσχημα αλλά δεν είπα τίποτα. Μετά διαφώνησα με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι πρωτάκουστο να μην βάζει η κυβέρνηση κομματική πειθαρχία και να βάζει η αντιπολίτευση. Γιατί έπρεπε να διατηρήσουμε τη δεδηλωμένη Μητσοτάκη, επειδή είναι θέμα δικαιωμάτων;»

    Απαντώντας, δε, στην κριτική που του έγινε και από την Έλενα Ακρίτα, είπε «αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα στήριζα τον Κασσελάκη για πρόεδρο, συμπλήρωσε ο βουλευτής Χανίων «αλλά δεν δέχομαι να είναι το κυρίαρχο στην πολιτική σου παρουσία».

    «Στις ευρωεκλογές το έπαιξε one man show, δεν μοιράσαμε τίποτα στην Πολιτική Γραμματεία και στα άλλα όργανα. Μας έκανε μεγάλη ζημιά η ιστορία με το πόθεν έσχες. Δεν έπρεπε αυτά να είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας» συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

    Ερωτηθείς για το τι κόμμα θέλει απάντησε ότι «κόμμα υπάρχει, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αναβαθμίσει το πρόγραμά του και να μαζικοποιήσει την παρουσία του. Αυτό δεν το εκπέμψαμε. Στην πρώτη γραμμή της μαρκίζας δεν είναι ο δικαιωματισμός αλλά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και οι ανάγκες».

    Όσον αφορά το αν η έκπτωση Κασσελάκη είναι έγκυρη, αφού είπε ότι «τα καταστατικά των κομμάτων δεν τα εξηγούν οι συνταγματολόγοι» σημείωσε ότι «στο κόμμα είσαι με εθελοντική συμμετοχή δεν ρυθμίζεται κρατική διαδικασία που ρυθμίζει το Σύνταγμα».

    «Όταν έγινε η Κεντρική Επιτροπή, εγώ και άλλοι λόγω της κρίσης, ζητήσαμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση προκηρύσσοντας εκλογές και αυτός είπε “όχι κάντε μομφή όπως ορίζει το καταστατικό”. Αυτό σημαίνει ότι η άρση εμπιστοσύνης συνεπάγεται έκπτωση από το αξίωμα. Αυτό έδειξε η δευτερολογία του και η στάση του την επόμενη ημέρα όταν πήρε τα πράγματά του από το γραφείο» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

    «Ξεπερνάω τα διχαστικά με τις κουκούλες, κουκούλες φοράνε οι δωσίλογοι. Η διαδικασία ήταν με βάση το καταστατικό, έχουν ξαναγίνει τα πράγματα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Σβίγγου εκλέχτηκε με μυστική ψηφοφορία στην οποία έγιναν και τηλεφωνικές ψήφοι» πρόσθεσε και στο ερώτημα γιατί αντιδρά έτσι τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «προφανώς είδε ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλο κόμμα, θεωρώ ότι το έψαξε. Με το να ξαναθέσω το ζήτημα “είμαι ο αρχηγός” είναι σαν να ζητάς δημοσιότητα και να αναπαραχθεί μια κατάσταση που δεν είναι καλή για κανέναν και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ»

    Δεν θα κερδίσω με το κέντρο

    Σύμφωνα με την ανάλυσή του «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει στη γωνία και περιμένει και αν δει φως θα επιστρέψει μαζικά. Είναι η ψήφος που ο ΣΥΡΖΙΑ έχασε από τον συμβιβασμό του 2015, την ήττα του 2019 και του 2023 και δεν τον εμπνέει. Εγώ δεν θέλω να κερδίσουμε με το κέντρο. θέλω να κερδίσουμε τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, το ΕΑΜ κινητοποίησαν μεγάλα τμήματα του δημοκρατικού κόσμου, αυτά έβγαλαν 36% για τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Οι πυλώνες των θέσεών του

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπέμψει ως κεντρικό πολιτικό μήνυμα ότι με την κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχει μια αναδιανομή 15 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τις τσέπες του κοσμάκη και τα βάζει σε τράπεζες, δυιλιστήρια, εταιρείες ενέργειας και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις. Για εμάς ο πρώτος στόχος είναι ότι αυτή η αναδιανομή πρέπει να αντιστραφεί» είπε ακόμα ο κ. Πολάκης.

    Όπως είπε «ο δεύτερος πυλώνας που βάζω ψηλά είναι η δικαιοσύνη-διαφάνεια και ο τρίτος το κράτος. Η χώρα χρεοκοπησε το 2010 επειδή το πολιτικό προσωπικό και η ολιγαρχία ήξερε ότι δεν θα πάθει τίποτα. Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δικαιοσύνης και της ανώτερης δικαιοσύνης είναι ελεγχόμενο από την εξουσία – από εμάς δεν ήταν – και καλύπτει ειλημμένες αποφάσεις».

    «Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε τόσα σκάνδαλα ως τομέας διαφάνειας και αυτά να αρχειοθετούνται. Ειδικά για το ΚΕΕΛΠΝΟ ας περιμένουμε το σκεπτικό. Όχι απλά την αμφισβητώ αλλά θεωρώ κουκούλωμα την απόφαση. Ναι η δικαιοσύνη αποφάσισε αλλά την απόφαση θα την κριτικάρω και θα προσφύγω για αναίρεση στον Άρειο Πάγο» προσθεσε.

    Κατά τον κ. Πολάκη «χρειάζεται ανανέωση η δικαιοσύνη και είναι πράγματα που έχουν ξαναγίνει. 1. Πρόγραμμα εθελουσίας άνω των 60 δικαστών 2. να υπάρξει δεύτερη σχολή δικαστών και μάλιστα στην Πάτρα που θα παράξει 300-400 δικαστές τα πρώτα 5-6χρόνια για να ενισχύσουμε το μόλις 3.500 δικαστικό προσωπικό 3. για όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος πρέπει να ενοποιηθεί η προανάκριση με την κύρια ανάκριση 4. Καμία αναβολή μεγαλύτερη του 1-1,5 μήνα για την εκδίκαση».

    «Για μένα το σημαντικό είναι η αλλαγή στη δομή του κράτους. Εννοώ ένα κράτος που έχει δημιουργηθεί από 3 κύκλους εξαγοράς της κοινωνίας μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα κράτος που είναι γραφειοκρατικό και είναι σκληρά ελεγχόμενο δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα αριστερό πλαίσιο διακυβέρνησης. Θα πρέπει στον κεντρικό μηχανισμό υπουργείων να μείνουν 4 δουλειές: θα παράγει το σχέδιο, θα μοιράζει λεφτά, θα θέτει κανόνες και θα κάνει ετήσιο κατασταλτικό έλεγχο της αποκεντρωμένης διοίκησης, Τα υπόλοιπα να πάνε στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού εκεί που φτάνει το χέρι του κόσμου καθώς είναι ο επόμενος βαθμός που εκλέγεται απευθείς από τον λαό»

    «Κάνω προσκλητήριο με αυτή τη λογική σε νεολαία, αγροτικούς συλλόγους, συνδικάτα, επιμελητήρια κ.α. αυτοοργανωθείτε, φτιάξτε τοπικά σχέδια ανάπτυξης και απασχόλησης. Η μεγάλη αλλαγή έρχεται με το όραμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: Οι μισοί στις τουαλέτες και οι άλλοι μισοί στα νοσοκομεία

    Δεν αναφέρω ονόματα για λόγους λεπτότητας, επειδή πρόκειται για...

    ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ: Πέφτουν αυγά… από διαμέρισμα στην Ελληνος Στρατιώτου!

    Εκτός από πέτρες φαίνεται πως… βρέχει και αυγά στην...

    ΑΧΑΪΑ: Υπό έλεγχο η φωτιά στο έλος της Λάμιας

    Ελέγχθηκε η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα, στο Μετόχι Δυτικής...

    Τατιάνα Στεφανίδου: «Έτσι έχασα τα παραπανίσια κιλά»

    Όπως υποσχέθηκα σε όλους εσάς, που με ρωτάτε τι...
    Best Shop