Υπόθεση Γιάννη Καραμπάτση: Συνεχίζονται οι έρευνες – «Όλα “δείχνουν” εγκληματική ενέργεια» λέει στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας

    Ημερομηνία:

    Την πρόθεσή του να «δέσει» την υπόθεση του Γιάννη Καραμπάτση προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας βάσει των στοιχείων που έχουν προκύψει έως τώρα εξέφρασε την Παρασκευή (13/9) στο enikos.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάστιος Ντούγκας.

    Όπως λέει χαρακτηριστικά, όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και έχουν προκύψει έως τώρα «δείχνουν» ότι ο θάνατος του 49χρονου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, όπως επιμένει η οικογένεια του Γιάννη Καραμπάτση από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του.

    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστοπαθολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που ουσιαστικά θα κλείσουν το κομμάτι της ιατροδικαστικής έρευνας, η πλευρά του άτυχου Γιάννη – η σορός του οποίου βρέθηκε στις 17 Αυγούστου σε ρέμα στον Πτελεό Μαγνησίας – αναμένεται να κινηθεί μέσω του εκπροσώπου της προς την κατεύθυνση αυτή με την υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων.

    Όπως λέει στο enikos.gr o κ. Ντούγκας, για τον λόγο αυτό, έχει ζητήσει ειδική περιβαλλοντική έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί εάν η σορός του 49χρονου μπορεί να έχει υποστεί επίθεση από ζώο. Κι αυτό γιατί όταν βρέθηκε η σορός έλειπαν ο οισοφάγος, ο λάρυγγας και η κάτω γνάθος. Σημειώνεται ότι η σορός του άτυχου Γιάννη φέρεται να βρέθηκε μπρούμυτα και με δεμένα τα χέρια, κάτι που πυροδότησε εξαρχής τις υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

    Στην ίδια κατεύθυνση φέρονται να είναι οι έρευνες τόσο της ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση, όσο και της τεχνικής συμβούλου που έχει ορίσει η οικογένεια του Γιάννη, με τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων να αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, λόγω του φόρτου εργασίας που έχουν τα αρμόδια ιατροδικαστικά εργαστήρια.

    Παράλληλα, τα κλιμάκια του Ανθρωποκτονιών που είχαν μεταβεί στο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός, έπειτα από αίτημα της ιατροδικαστή να ερευνηθεί περαιτέρω ο χώρος, έχουν ήδη αποχωρήσει με την υπόθεση πλέον να έχει αναλάβει η Αστυνομία του Αλμυρού.

    Αγνοείται ακόμα το κινητό του τηλέφωνο

    Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Ντούγκα, το κινητό τηλέφωνο του 49χρονου ακόμα δεν έχει βρεθεί με τις υποψίες να στρέφονται στην πιθανότητα να έχει αφαιρεθεί από τον πιθανό δράστη.

    Την θεωρία αυτή ενισχύει το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα που αποκόμισε ο Γιάννης από την πώληση ακινήτου που είχε κληρονομήσει, με το ποσό να ανέρχεται σε 25.000 ευρώ. Μάλιστα, η οικογένειά του μέσω του δικηγόρου της αναμένεται να ζητήσει και άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που υπάρχει πλέον στον λογαριασμό του, αλλά και οι κινήσεις που έχουν γίνει στον λογαριασμό.

    Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο εάν κι εφόσον αποδειχθεί ότι υπήρξε όντως εγκληματική ενέργεια, το κίνητρο της οποίας ήταν οικονομικής φύσης, όπως υποστηρίζει η πλευρά του 49χρονου.

    Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Γιάννη Καραμπάτση βρέθηκε στο ρέμα του Πτελεού στη Μαγνησία στις 17 Αυγούστου σε προχωρημένη σήψη, με δεμένα τα χέρια πισθάγκωνα. Η σορός του ταυτοποιήθηκε από τα παπούτσια που φορούσε και από ένα τατουάζ που είχε στην πλάτη του. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε τελικά και ένα ζευγάρι γάντια που εξετάζεται για πιθανά ίχνη DNA.

    Την σορό του άτυχου άνδρα ανακάλυψε ένας συγχωριανός του, ο οποίος βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο για να διαπιστώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την υδροδότηση του χωραφιού του, μιας και στην περιοχή υπάρχουν ποτιστικά. Ο 49χρονος άνδρας αγνοείτο από τις 26 Απριλίου, ενώ με την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ασχοληθεί και η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της «Φως στο Τούνελ».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς Κελσίου – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

    Σε πτώση βρίσκεται η θερμοκρασία, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση...

    Πάτρα: Άνδρας έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι σε πλοίο – Νοσηλεύεται στον “Άγιο Ανδρέα”

    Σε ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται ότι: Τις βραδινές ώρες την...

    Μεξικό: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών του καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο και άλλοι...

    ΠΑΤΡΑ: Αιχμηρή ανακοίνωση των συνδικαλιστών της Αστυνομίας μετά τα επεισόδια στην Παραλία Πατρών

    Σοβαρές προεκτάσεις και κρίσιμα ερωτήματα ανακύπτουν μετά το σοβαρό...
    Best Shop