Στη φυλακή ο 46χρονος που παρέσυρε σύσσωμη την οικογένεια μεθυσμένος, στη Θεσσαλονίκη – Τι υποστήριξε

    Ημερομηνία:

    Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του το πρωί του Σαββάτου (14.09.24) ο 46χρονος δράστης του τροχαίου ατυχήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που παρέσυρε μητέρα, πατέρα και παιδί.

    Τη στιγμή που οι γονείς παραμένουν διασωληνωμένοι, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, ο 46χρονος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως στο σημείο, όπου συνέβη το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ήταν επικίνδυνο.

    Ο 46χρονος οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθεί για το τροχαίο ατύχημα, από το οποίο η μητέρα έχασε το μωρό που κυοφορούσε, ενώ διένυε τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

    Εις βάρος του ο εισαγγελέας πρωτοδικών έχει ασκήσει ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

    Ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

    Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 46χρονος έχει εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης.

    Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ο 46χρονος είχε προβεί και παλαιότερα σε παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

    Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ξάδερφος της 34χρονης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, τον Φεβρουάριο του 2020 είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του μια 79χρονη στην περιοχή της Καλαμαριάς. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

    Χθες, Παρασκευή η 34χρονη μητέρα που έχασε το μωράκι της ενώ ήταν έγκυος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται μετά το τροχαίο.

    Καθώς είχαν ανευρεθεί αρνητικοί παλμοί του εμβρύου που κυοφορούσε, αποφασίστηκε η επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης και την αφαίρεση του εμβρύου από τη μήτρα.

    Η άτυχη μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως και ο σύζυγός της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες

    Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών  Εξετάσεων των...

    Συναγερμός για το μεταναστευτικό – Νέα μέτρα στα σύνορα και ενεργοποίηση της ΕΥΠ

    Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού μπαίνει η Ελλάδα και άλλες χώρες του...

    Record Digging: O Νικ Κέιβ συνεχίζει να παλεύει με τη θλίψη

    Σε έναν δίσκο που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως ωδή...

    Εστίαση: Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» του καλοκαιριού

    Το «γρήγορο» φαγητό, το take away και το ...μαγείρεμα...
    Best Shop