ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: Πλήθος αναθέσεων στον Δήμο Πατρέων

    Ημερομηνία:

    Στον Δήμο Πατρέων παρατηρούμε πλήθος συμβάσεων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Προφανώς, οι κακοί καπιταλιστικοί νόμοι των τριών αστικών κομμάτων  (σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή), που σε άλλες περιοχές  οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης  «αναθεματίζουν», στην Πάτρα γίνονται αποδεκτοί από τους κοινωνικούς ταξικούς επαναστάτες της Δημοτικής Αρχής.

    Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται από τη νομοθεσία αλλά είναι βέβαιο πως με τη διαδικασία των ανοικτών μειοδοτικών διαγωνισμών, το οικονομικό όφελος για την πόλη μας είναι μεγαλύτερο. Προϋπόθεση βέβαια είναι ο έγκαιρος σχεδιασμός και προγραμματισμός.

    Επομένως, ή στην Πάτρα δεν προγραμματίζουμε ή αδιαφορούμε για τα χρήματα των πολιτών.

    Παράδειγμα:

    ICECAP

    Με ανοικτό δημόσιο  μειοδοτικό διαγωνισμό για την υπηρεσία «αποψίλωση με χρήση χειροκίνητου βενζινοκίνητου χορτοκοπτικού» (κοπή χόρτων) στον δήμο μας, έχουμε προσφερόμενη τιμή μονάδας από οικονομικό φορέα 57,00 ευρώ/στρέμμα (χωρίς ΦΠΑ).

    Με απευθείας ανάθεση για την ίδια παρεχόμενη υπηρεσία στα προαύλια των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας,   έχουμε  τιμή από άλλον οικονομικό φορέα 69 ευρώ/ στρέμμα (χωρίς ΦΠΑ). Αύξηση κατά 21%.

    Συνολικά, μέχρι στιγμής για το έτος 2024, το κόστος των συμβάσεων  για κοπή χόρτων στα προαύλια των σχολείων ανέρχεται στο ποσό των 46.212,32 ευρώ. Φυσικά, με απευθείας αναθέσεις.

    Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αν θεωρείτε ότι ο εμπαιγμός, η υποκρισία και η ανικανότητα δεν γίνονται αντιληπτά από τους συμπολίτες σας, πλανάσθε πλάνην οικτράν.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στα Ιεροσόλυμα: Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς κατάνυξης η Δοξολογία

    Η κορύφωση του Θείου Δράματος έρχεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, με...

    ΠΑΤΡΑ: 9ο Φεστιβάλ Αναρχικού & Ανατρεπτικού Βιβλίου

    9ο Φεστιβάλ Αναρχικού & Ανατρεπτικού Βιβλίου Πάτρα, πλατεία Παντάνασσας, 22-23-24...

    Η Ζιζέλ Πελικό μηνύει το περιοδικό Paris Match για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής

    Η Ζιζέλ Πελικό, η οποία επέζησε σχεδόν μιας δεκαετίας βιασμών...

    3.350 γλώσσες απειλούνται με εξαφάνιση

    Το 2021 είχε δημοσιευτεί μία μεγάλη διεπιστημονική μελέτη με...