Ο Νίκος Παππάς εκτός κούρσας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – «Κανένα ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη»

    Ημερομηνία:

    Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος από το βήμα της ΔΕΘ, όπου αυτή την ώρα παραδίδει συνέντευξη Τύπου, με φόντο το εκρηκτικό κλίμα στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

    «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για να είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ μετά την «έκπτωση» του Στέφανου Κασσελάκη από το «τιμόνι» της παράταξης.

    «Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή, έχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις στο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί και αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπο μου αλλά τους πάντες. Άρα καμιά τέτοια κουβέντα δεν υπάρχει», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Μάλιστα, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα συμμετοχής του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του πρώην προέδρου του κόμματος.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη διακυβέρνηση»

    Ερωτηθείς αν παραμένει κυβερνητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση, διεκδικεί να χτίσει τις συμμαχίες που θα συγκροτήσουν τον ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η ανάγκη συγκρότησης ενός τέτοιου πόλου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική υπό το φως της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι είδαμε ότι μετά τις ευρωεκλογές, εμείς είχαμε τις δικές μας εξελίξεις, η φθορά της Ν.Δ. ήταν κάτι που δεν περίμενα να έχει τέτοια κλίμακα».

    Πρόσθεσε ότι υπό το φως αυτής της εξέλιξης οι ευθύνες και οι δικές μας και όλο των άλλων προοδευτικών δυνάμεων πολλαπλασιάζονται. Ανέφερε ότι «έχουμε περιγράψει και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε εμείς σε επίπεδο κοινωνίας, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και είναι ύψιστη ευθύνη όσων δυνάμεων εννοούν πραγματικά ότι θέλουν μία προοδευτική στροφή στην χώρα». Με αφορμή τις εκλογές στα Επιμελητήρια σχολίασε ότι θα είναι ευχής έργον να συγκροτηθούν προοδευτικά μέτωπα που θα πλειοψηφήσουν.

    «Να τολμήσουμε να επαναφέρουμε την ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο»

    «Είναι πρωτοπόρα η ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κούρσα της ανόδου των τιμών ενέργειας, εδώ πρέπει να υπάρξει ένα με μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια», είπε σε σχετική ερώτηση. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ νωρίς χωρίς να προσπαθεί να ανακαλύψει την Αμερική να επαναφέρει τον τροχό διατυπώσει μια σειρά από προτάσεις που είχαν ήδη σπεύσει από το 2022 και με βάση την ανακοίνωση της Κομισιόν τότε να υιοθετήσουν άλλες χώρες. «Και τα κέρδη πρέπει να φορολογηθούν και διατίμηση στο κέρδος πρέπει να μπει και να τολμήσουμε να επαναφέρουμε την ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο για να πιέζονται οι τιμές προς τα κάτω και να μην εκτοξεύονται απλώς οι αμοιβές των golden boys», τόνισε.

    «Ανάγκη για μεγάλη προοδευτική αλλαγή»

    «Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Ελλάδας και λέμε ξεκάθαρα ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Για να μην παρακολουθούμε εκατομμύρια στρέμματα δασών να καίγονται κάθε χρόνο και τις φωτιές να σταματούν είτε στη θάλασσα είτε στον οικιστικό ιστό. Για να μην κυριαρχούν στις τηλεοπτικές οθόνες οι εικόνες με τους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους νεκρών ψαριών όπως είδαμε πριν από λίγες μέρες στον Παγασητικό. Για να μην εγκαταλείπονται κρίσιμες υποδομές στην τύχη τους και να μη ζει η χώρα τραγωδίες όπως το έγκλημα των Τεμπών.

    Για να μην παραβιάζονται θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου, για να μην παρακολουθούνται παράνομα υπουργοί, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματίες, πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη της διοίκησης. Για να μην ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ και για τα επόμενα χρόνια ότι οι γεννήσεις στη χώρα μας είναι δεκάδες χιλιάδες λιγότερες από τους θανάτους.

    Για να μην καταρρέουν τα νοσοκομεία και το ηρωικό προσωπικό που εργάζεται εκεί. Για να μην είμαστε η τελευταία χώρα στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ευρώπη, για να μην είμαστε πρωταθλητές το κόστος της ενέργειας, για να μην χρειάζονται οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας το μισό της εισόδημα απλώς για να στεγαστούν. Για να μην αποκλείεται το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ και το τραπεζικό δανεισμό…».

    Όλα τα παραπάνω, υποστήριξε ο κ. Παππάς, είναι αποτελέσματα των επιλογών και των πολιτικών του κύριου Μητσοτάκη. «Δεν είναι όμως η αναπόφευκτη μοίρα του ελληνικού λαού», είπε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημόσιο: Έρχεται νέο μηνιαίο επίδομα ύψους 150 ευρώ και 105 ευρώ σε εργαζόμενους – Ποιους αφορά

    Επεκτείνεται και επισήμως η χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος επικίνδυνης και...

    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Έρχονται νέα σεμινάρια από το υπουργείο Εργασίας – Πόσοι εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στο μέτρο

    Έρχονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  διαδικτυακά σεμινάρια...

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Οι αλλαγές από το 2025

    Για τις πληρωμές στις «νταντάδες της γειτονιάς» μίλησε την...

    Διαμαντοπούλου: Χρειαζόμαστε ένα big bang

    Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου από το βήμα...
    Best Shop