Στο Δήμαρχο της Πάτρας παρέδωσε ο Ν. Τζανάκος, τα Διπλώματα συμμετοχής των αθλητών της Πάτρας από τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες στο Μεξικό

    Ημερομηνία:

    Παραδόθηκαν στον Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη, από το μέλος της Ε.Ε. της I.C.G., κ. Νίκο Τζανάκο, τα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και τα αντίστοιχα αναμνηστικά μετάλλια, για τα παιδιά αθλητές (και τους προπονητές) του Δήμου Πατρέων, που συμμετείχαν στους αγώνες στην πόλη Leon στο Μεξικό τον Ιούλιο του 2024.

    Υπενθυμίζουμε πως στο Μεξικό, την πόλη εκπροσώπησε οκταμελής ομάδα Ταεκβοντό, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Πλέσσα και η οποία κατέκτησε 7 μετάλλια, φτάνοντας σε σύνολο τα 92 για την πόλη, από την πρώτη συμμετοχή της, πριν από 25 χρόνια.

     Έως σήμερα, έχουν συμμετάσχει στους αγώνες 410 πατρινόπουλα, σε ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, μπάσκετ, ταεκβοντό, ρυθμική γυμναστική, τένις, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, ελεύθερο σκι, σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών, από το 2000, χρονιά που για πρώτη φορά συμμετείχε η Πάτρα. 

     Ήταν η  26η φορά, (22 θερινοί και 4 χειμερινοί αγώνες),  που πατρινόπουλα συμμετείχαν,  με ολυμπιακό άθλημα, σε αυτή τη μεγαλύτερη και μοναδική στο είδος της στον κόσμο, αθλητική διοργάνωση, της παγκόσμιας  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Υπενθυμίζουμε επίσης, πως η διεθνής αθλητική οργάνωση,  International Children’s Games, τελεί υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Ε., η οποία και συμμετέχει στην τελετή έναρξης των αγώνων, ενώ τα Διπλώματα συμμετοχής των παιδιών- αθλητών, υπογράφει ο εκάστοτε πρόεδρος της Δ.Ο.Ε., με πρώτο τον αείμνηστο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, το 1994, στη συνέχεια τον Ζακ Ρόγκ και τα τελευταία χρόνια τον Τόμας Μπάχ.

     Έως σήμερα στους αγώνες, έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 50.000 παιδιά, από 600 δήμους από 100 διαφορετικές χώρες, σε 25 διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα.

    “Μελη” της I.C.G. είναι 30 ελληνικοί δήμοι.

    Να θυμίσουμε πως πριν από 2.800 χρόνια, αντίστοιχοι ολυμπιακοί αγώνες για παιδιά, διοργανώνονταν και στην Αρχαία Ολυμπία, παράλληλα με τους γνωστούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αντίστοιχοι Ολυμπιονίκες-παιδιά καταγράφονται από την αρχαιότητα και είναι γνωστοί ως Ολυμπιονίκες.

    Έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της I.C.G. με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 χώρες), με στόχο εκτός των άλλων η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Ήλιδα, ο τόπος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να γίνει και σημείο αναφοράς για τον Παγκόσμιο Παιδικό Αθλητισμό.

     Οι Αγώνες της   I.C.G., βρίσκονται περισσότερο από κάθε άλλη διοργάνωση, πλησιέστερα στα ολυμπιακά ιδεώδη, όπως αυτά έχουν καταγραφεί εδώ και 2.800 χρόνια στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.  

    Στο Δήμαρχο της Πάτρας παρέδωσε ο Ν. Τζανάκος, τα Διπλώματα συμμετοχής των αθλητών της Πάτρας από τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες στο Μεξικό

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πούλησε όλα τα υπάρχοντά του, πήρε 240.000 ευρώ και πήγε να μείνει σε ένα ερημονήσι που αγόρασε

    Ένας άνδρας πούλησε όλα τα υπάρχοντά του στο eBay για να...

    “Έφυγε” ο Ναυπάκτιος δημοσιογράφος Πάνος Τσούμας – Στην Αμαλιάδα η κηδεία του

    Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών άφησε...

    Άγρια δολοφονία λόγω… πείνας – Πελάτης σκότωσε 18χρονο υπάλληλο καταστήματος επειδή αργούσε να του ετοιμάσει την παραγγελία

    Αδιανόητη δολοφονία από… πεινασμένο πελάτη καταστήματος. Συγκεκριμένα, ένας δυσαρεστημένος πελάτης στο...
    Best Shop