ΠΑΤΡΑ: Τέλος στο σβήσιμο κλήσεων

    Ημερομηνία:

    Η φράση «έχω έναν γνωστό που μπορεί να μου σβήσει την κλήση» θα πρέπει να ξεχαστεί πια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς προωθείται η ενοποίηση των μητρώων καταγραφής των ποινών του ΚΟΚ που διαθέτουν τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, οι κλήσεις θα καταχωρίζονται απευθείας σε νέα διαδικτυακή πλατφόρμα.

    Ο παραβάτης θα ενημερώνεται γι’ αυτήν άμεσα, ακόμα και αν δεν είναι παρών, καθώς θα τη λαμβάνει αμέσως στο κινητό του τηλέφωνο με SMS, χωρίς να προλαβαίνει κάποιος να μεσολαβήσει για το σβήσιμό της. Κάτι τέτοιο θα είναι και πρακτικά αδύνατο, καθώς οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα είναι εφοδιασμένοι με ειδικές συσκευές (τάμπλετ ή κινητά τηλέφωνα), από τις οποίες θα αναρτούν σε real time στο online σύστημα τις παραβάσεις, αλλά και τους αντίστοιχους πόντους ποινής που τις συνοδεύουν στο point system.

    Με αυτό τον τρόπο η παράβαση θα κλειδώνει την ώρα που θα βεβαιώνεται από τα όργανα της Τροχαίας. Οι παραβάτες θα έχουν χρονικό διάστημα 7-10 ημερών ώστε να καταθέτουν τις ενστάσεις τους και εφόσον αυτές κρίνονται βάσιμες, θα διαγράφονται οι παραβάσεις και τα πρόστιμα. Ειδάλλως, το πρόστιμο θα αναρτάται απευθείας στον λογαριασμό TAXISnet του παραβάτη οδηγού και εάν αυτός δεν το εξοφλεί εμπρόθεσμα, τότε θα αποτελεί βεβαιωμένη οφειλή προς το Δημόσιο.

    Μια νέα πρόβλεψη στον ΚΟΚ είναι ότι ο παραβάτης οδηγός που θα του αφαιρείται το δίπλωμα δεν θα έχει τη δυνατότητα να το πάρει πίσω εάν δεν πληρώσει -ή δεν διακανονίσει- την οφειλή του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιταλία: 22χρονη έθαψε το πτώμα του νεογέννητου παιδιού της σε χωράφι κοντά στο σπίτι της

    Για ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτώματος κατηγορείται από την εισαγγελία της Πάρμα...

    Ελβετία: Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της

    Η φρικιαστική δολοφονία της Kristina Joksimovic, φιναλίστ στον διαγωνισμό...

    Σεφερλής εναντίον παρουσιαστών ψυχαγωγικών εκπομπών: Θα τους ξεμπροστιάσω όλους με επιχειρήματα, θα περάσουμε ωραία

    Ο Μάρκος Σεφερλής τις τελευταίες ημέρες έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα σχετικά...

    ΠΑΤΡΑ: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν κάτοικοι της Ρομάντζας

    Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν κάτοικοι της Ρομάντζας στην Αγυιά της Πάτρας, όπου...
    Best Shop