Α. Παναγιωτόπουλος: «Άμεση αναστολή της απόφασης για συγχωνεύσεις τμημάτων στο Λύκειο Λουσικών και στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ριόλου»

    Ημερομηνία:

    Ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσε με αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κατά της απόφασης του Υπουργείου που αποκλείει το Λύκειο Λουσικών και το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ριόλου από Τμήματα Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Σπουδών Υγείας. 

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

    Στο ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο έχοντας την υποστήριξη του συνόλου της τοπικής κοινωνίας  τονίζει ότι :«Στο Λύκειο Λουσικών είχε δοθεί θετική εισήγηση τόσο από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και είχαν μάλιστα γίνει και οι απαιτούμενες διαθέσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι μαζί με τους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες λειτουργίας του τμήματος κατεύθυνσης του Λυκείου Λουσικών. Και στις δύο σχολικές μονάδες διαχρονικά δίνεται έγκριση κατά παρέκκλιση για λειτουργία ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης». Επομένως ερωτήματα δημιουργούνται για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκαν αυτές οι  συγχωνεύσεις τα οποία φαίνεται να εξυπηρετούν καθαρά οικονομικούς όρους για μείωση δαπανών χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Η μη έγκριση αυτών των τμημάτων εξαναγκάζει τους μαθητές να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον σε μια χρονιά τόσο κρίσιμη για την πρόοδο τους, γεγονός  που θα έχει αρνητικό ψυχολογικό αντίκτυπο σε αυτούς και στις οικογένειές τους.

    Στην αναφορά ο Βουλευτής Α. Παναγιωτόπουλος φέρνει στη Βουλή το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου για άρση της αδικίας με τροποποίηση της εκδοθείσας Απόφασης  ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των τμημάτων  για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε σε ένα δημόσιο σχολείο με ισότιμη πρόσβαση για όλους/όλες τους μαθητές και μαθήτριες ανεξάρτητα από κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να έχουν την μόρφωση που δικαιούνται και ως ανάχωμα στην ερημοποίηση της υπαίθρου χώρας και των αγροτοκτηνοτροφικών περιοχών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πριμ από Αντώνη Κουνάβη στους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής!

    Πριμ στους παίκτες της Παναχαϊκής για την πρόκριση επί...

    Ακόμα πιο πικάντικη η Ducati Hypermotard 698 Mono

    Η Ducati Hypermotard 698 Mono σχεδιάστηκε με στόχο τη διασκέδαση στην...

    Ανδρέας Μικρούτσικος για τις σχέσεις του με την Κατερίνα Καινούργιου: Δεν έχουμε μιλήσει

    Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε για τη συνεργασία του με τη Φαίη...
    Best Shop