Με τη «σφραγίδα» του Θέμη Μπάκα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στέγαση

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, παρουσίασε στην ΔΕΘ μέρος του προγράμματος του κόμματος για την στεγαστική πολιτική, δίνοντας πειστικές απαντήσεις σε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την στεγαστική κρίση.

    Ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει οξυνθεί από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που οι δείκτες της Eurostat αναδεικνύουν ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στο κόστος στέγασης στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συγκεκριμένα, το 71,9% των νέων της ηλικιακής ομάδας 18-34 ετών, διαμένει στο παιδικό τους δωμάτιο (2η στη λίστα των χωρών της Ε.Ε) – 400.000 νέοι. Την ίδια στιγμή το 45,5% ζει σε νοικοκυριά με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια, ενοίκια ή λογαριασμούς κοινής ωφελείας, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των 29 χωρών της Ε.Ε., όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 9,2%.

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποτελείται από τεκμηριωμένες προτάσεις, τις οποίες επεξεργάστηκε η σχετική επιστημονική ομάδα, στην οποία είχε καθοριστική συνδρομή ο πολιτευτής Αχαΐας Θέμης Μπάκας, ως εξειδικευμένος στα θέματα στεγαστικής πολιτικής, με την παρότρυνση και τη συμμετοχή της προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη.

    Το εν λόγω πρόγραμμα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

    *Δεν πυροδοτεί τη ζήτηση, αλλά αυξάνει τη διαθεσιμότητα ακινήτων.

    *Δίνει τη δυνατότητα στις οικογένειες (που καλύπτουν τις προϋποθέσεις) να πάρουν δάνειο για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με το Δημόσιο να εγγυάται την ίδια συμμετοχή.

    *Δίνει ουσία στον όρο της κοινωνικής κατοικίας, αξιοποιώντας τα αδόμητα ακίνητα του Δημοσίου, χωρίς να εμπλέκονται επιχειρηματικά συμφέροντα.

    *Δίνει λύση για τους φοιτητές, δημιουργώντας χιλιάδες φοιτητικές κλίνες στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ΑμεΑ.

    *Δίνει λύση στο πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων λειτουργών σε περιοχές με τουριστική δυναμική.

    *Στηρίζει νέες οικογένειες με στόχο τη λύση του δημογραφικού.

    *Επιβραβεύει για πρώτη φορά τον συνεπή δανειολήπτη, απαντώντας ταυτόχρονα με ρεαλιστική λύση στα «κόκκινα» δάνεια.

    Οι προαναφερόμενες προτάσεις κατατέθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Παππά.

    Ο Θέμης Μπάκας ευελπιστεί – αφότου δοθεί τέλος στην παρατεταμένη εσωστρέφεια που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- να πραγματοποιηθεί μια εξ ολοκλήρου παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η πρώτη ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη μετά τον θάνατο του πατέρα της

    Με μια φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια αποχαιρετά...

    Λευκάδα: Έπεσε με παραπέντε, σώος ο αλεξιπτωτιστής

    Στην περιοχή της παραλία του Καθίσματος αλεξίπτωτο παραπέντε που...

    Επιμελητήριο Αχαΐας: Αναμένεται η ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου

    Προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ουσιαστικά η...
    Best Shop