ΠΑΤΡΑ:10 καταγγελίες την ημέρα – Πέντε σφραγίσεις καταστημάτων ενώ αναμένονται και νέα πρόστιμα

    Ημερομηνία:

    Περί τις 900 καταγγελίες στο σύνολο στη διάρκεια το καλοκαιριού, και αρκετές ακόμη υποθέσεις που θα πρέπει να εξεταστούν. Για το φετινό καλοκαίρι μέσω της πλατφόρμας myCoast η Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αχαΐας δέχθηκε έναν πρωτοφανή όγκο καταγγελιών για αυθαιρεσίες από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας.

    Η ανταπόκριση της υπηρεσίας, παρά τον όγκο των υποθέσεων που κλήθηκε να χειριστεί φέτος, την έλλειψη προσωπικού αλλά και την μικρή συνδρομή που δέχθηκε από υπηρεσίες των δήμων και την Οικονομική Αστυνομία, κρίνεται επαρκής.

    Οι σοβαρότερες υποθέσεις έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους με πέντε “λουκέτα” παραλιακούς χώρους με εξοπλισμό που είχαν τοποθετήσει παράνομα επιχειρήσεις, δύο στη Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων του δήμου Πατρέων, δύο στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας του Δήμου Αιγιαλείας και μια στην Δ.Ε. Δύμης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

    Από τις υποθέσεις αυτές όλες έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με κατασχέσεις και πρόστιμα της τάξης των 25 χιλ. ευρώ που ήδη έχουν βεβαιωθεί στους παραβάτες από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ).

    Εξετάζονται ακόμη μια σειρά από καταγγελίες που αφορούν την επιβολή προστίμων χωρίς διοικητικές επιπτώσεις ενώ πιθανότατα να έχουμε μια ακόμη μια υπόθεση που θα οδεύσει προς τον εισαγγελέα για αφαίρεση εξοπλισμού λόγω παράνομης χρήσης ζώνης αιγιαλού και παραλίας στην Πάτρα.

    Σε όλη τη χώρα, κατά τις 21 χιλιάδες αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από δεκάδες κλιμάκια των Κτηματικών Υπηρεσιών ελέγχθηκαν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 682 παραβάσεις με βεβαίωση προστίμων 8,5 εκατ. ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 17-9-2024

    ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας αδελφή & θεία  ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ:81 Θανούσα κηδεύουμε Τρίτη 17-9-2024...

    Super League 1: Τριπλή συγκατοίκηση στην κορυφή

    Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League 1 έπεσε στην...

    ALCO: Στο 23,7% η ΝΔ, στο 13,2% το ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

    Το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει η μέτρηση της...
    Best Shop