Γεωργιάδης για απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Σχεδιάζουμε μήνυμα επιβεβαίωσης στο κινητό, για συναίνεση στη συνταγογράφηση

    Ημερομηνία:

    Πλήθος αντιδράσεων και αίσθηση στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η εξάρθρωση δύο κυκλωμάτων που έκαναν εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας ζημία 3,5 εκατ. ζημία στον Οργανισμό.

    Για τις εγκληματικές οργανώσεις μίλησε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι οι περιουσίες των εμπλεκόμενων που έχουν συλληφθεί, έχουν δεσμευθεί.

    “Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις”, είπε ο υπουργός.

    Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά σε ένα μήνυμα OTP (επιβεβαίωση), το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ, για συναίνεση στην συνταγογράφηση.

    “Θα τους ελέγξουμε όλους” τόνισε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές για την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών

    Κινητοποιήσεις με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη οργανώνουν οι μαθητές σχολικών...

    Ηλεία: «Με χτυπούσαν επί 15 λεπτά…» – Σοκάρει η άγρια επίθεση στα κρατητήρια

    Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στα...

    ΡΙΟ: Επείγουσα ανάγκη για αίμα για την Σοφία Ράμμου

    Υπάρχει άμεση ανάγκη για αίμα για την Σοφία Ράμμου,...

    Τραγωδία: Νεκρός σε τροχαίο με μηχανή ο Σωκράτης Καραγιάννης

    Τραγωδία στην Φωκίδα χθες το βράδυ, με θύμα 49χρονο...