Πάτρα: Κάτοικοι του Γηροκομειού καθάρισαν την περιοχή τους – Φόβος για πλημμύρες μετά τη φωτιά

    Ημερομηνία:

    Επιχείρηση καθαρισμού στην κοίτη του ρέματος στο τέρμα της οδού Υπαπαντής στο Γηροκομειό πραγματοποίησαν, χθες το απόγευμα, οι κάτοικοι της περιοχής.

    Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομειού και της Επιτροπής Αγώνα που έχει συσταθεί συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι, οι οποίοι φόρεσαν γάντια και μπήκαν στο ρέμα, από όπου απομάκρυναν τα φερτά υλικά, τα οποία τα φόρτωσαν σε δικά τους οχήματα 4Χ4, και με ειδικά συρματόσχοινα σήκωσαν τα καμένα δένδρα.

    Η επιχείρηση καθαρισμού του ρέματος της περιοχής ήταν αποτέλεσμα της έντονης αγωνίας των κατοίκων στο ενδεχόμενο μιας δυνατής βροχόπτωσης, καθώς ο φόβος πλημμύρας αποτελεί για τους ίδιους «εφιάλτη».

    «Αναλάβαμε δράση οι κάτοικοι της συνοικίας για να καθαρίσουμε την κοίτη του ρέματος από τα φερτά υλικά. Τα συνεργεία της Περιφέρειας ήρθαν, έκοψαν τα δένδρα αλλά η κοίτη του ρεύματος δεν καθαρίστηκε, με αποτέλεσμα σε μια δυνατή βροχή να έχουμε πρόβλημα. Και εκεί που δεν καήκαμε, φοβόμαστε ότι θα πνιγούμε… Με έναν δυνατό αέρα τα καμένα δένδρα θα πέσουν και φοβόμαστε ακόμα για τυχόν ατυχήματα. Ζητάμε από το Δασαρχείο να μας βοηθήσει, να πάρει μέτρα άμεσα για την θωράκισή μας. Θα επισκεφθούμε για μια τελευταία φορά τον Δασάρχη για να ενημερωθούμε, και μετά πλέον θα ενημερώσουμε την Εισαγγελική Αρχή για την κατάσταση που επικρατεί», δήλωσε στην «Γ» η πρόεδρος του Συλλόγου, Ντίνα Παπάκου.

    «ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ»

    Προσέθεσε δε, πως «περιμένουμε εδώ και δύο μήνες την γνωμάτευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και ακόμα δεν έχουμε στα χέρια μας τίποτα. Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ ήρθε, αλλά οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι. Τραβούσαμε τα καμένα κλαδιά και τους κορμούς και έπεφτε όλο το πρανές. Φοβόμαστε για κατολισθήσεις εξαιτίας των βροχών. Η Περιφέρεια ήρθε, αλλά θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σ’ όλο το ρέμα που περνά και από άλλες συνοικίες, όχι μόνο από το Γηροκομειό».

    Να σημειωθεί πως η Επιτροπή Κατοίκων του Συλλόγου, η οποία απαρτίζεται από τους: Μαρία Σταυροπούλου, Νίκη Αναστασάκη, Χρήστο Σολωμό (εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομειού), Κώστα Παργιανό και Θανάση Σταμάτη, θα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες των αρμοδίων φορέων και θα αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

    (εφημερίδα ΓΝΩΜΗ)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βόλος: Αφαιρέθηκε το καμάκι από το κεφάλι του 69χρονου – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται...

    Αιμίλιος Χειλάκης: Έχουμε υποστεί bullying με την σύζυγό μου επειδή είμαστε άτεκνοι – Δεν συμβαίνει μόνο στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

    Ο Αιμίλιος Χειλάκης ήταν καλεσμένος την Τρίτη (17/08) στην εκπομπή της ΕΡΤ,...

    Ίδρυμα Grimaldi: Δώρισε ασθενοφόρο στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας της Περιφέρειας Θεσπρωτίας

    Σύμφωνα με τη δέσμευσή του για βιωσιμότητα και υποστήριξη...
    Best Shop