Πλαστές συνταγογραφήσεις: Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες των κυκλωμάτων που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ

    Ημερομηνία:

    Την ώρα που η οικονομική αστυνομία περιμένει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για να ψάξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες των γιατρών και φαρμακοποιών που είχαν στήσει απάτη εκατομμυρίων με φάρμακα, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση των δύο κυκλωμάτων.

    Όπως φαίνεται και από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, οι 16 συλληφθέντες των κυκλωμάτων που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ με τα φάρμακα είχαν οργανώσει πολύ καλά τις κινήσεις τους. Ωστόσο, οι αναλυτές της οικονομικής αστυνομίας εδώ και εβδομάδες είχαν γίνει η σκιά τους και τους παρακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα.

    Έτσι, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο δράση τους και μετά έρευνες μηνών για να φτάσουν στη σύλληψη 16 ατόμων. Πρόκειται για -4 – ιατρούς Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπαλλήλους -8- φαρμακείων στην Αττική, -1- ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και -1- άτομο που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

    Η παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη που δραστηριοποιούνταν παράλληλα.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν αρχικά μέσω των ιατρών- μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε Α.Μ.Κ.Α. -κυρίως αλλοδαπών- ατόμων.Τα άτομα αυτά, είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν τη ψευδή συνταγογράφηση. Μάλιστα, τα μέλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούσαν και Α.Μ.Κ.Α. ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ήταν μηδενική.Στη συνέχεια, μέσω των εταιρειών/ φαρμακείων των μελών τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων καθώς και των ιατρών σε πελάτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

    newsit.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βόλος: Αφαιρέθηκε το καμάκι από το κεφάλι του 69χρονου – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται...

    Αιμίλιος Χειλάκης: Έχουμε υποστεί bullying με την σύζυγό μου επειδή είμαστε άτεκνοι – Δεν συμβαίνει μόνο στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

    Ο Αιμίλιος Χειλάκης ήταν καλεσμένος την Τρίτη (17/08) στην εκπομπή της ΕΡΤ,...

    Ίδρυμα Grimaldi: Δώρισε ασθενοφόρο στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας της Περιφέρειας Θεσπρωτίας

    Σύμφωνα με τη δέσμευσή του για βιωσιμότητα και υποστήριξη...
    Best Shop