Τεράστια αλλαγή στο Instagram – Έρχονται «εφηβικοί λογαριασμοί» και περισσότερος έλεγχος στους γονείς

    Ημερομηνία:

    Η Meta ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ότι ενεργοποιεί στο Instagram ειδικούς λογαριασμούς για ανηλίκους, που θα έχουν «ενσωματωμένη προστασία» για τους εφήβους.

    Οι νέες ρυθμίσεις έρχονται μετά τις πιέσεις που ασκούνται προς τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου οι πλατφόρμες να καταστούν πιο ασφαλείς για τους εφήβους.

    Η μεταφορά των εφήβων στη νέα κατηγορία των εφηβικών λογαριασμών, ανέφερε η Meta, θα ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του έτους. Οι υπόλοιπες χώρες θα ακολουθήσουν τον Ιανουάριο.

    Τεράστια αλλαγή στο Instagram – Έρχονται «εφηβικοί λογαριασμοί» και περισσότερος έλεγχος στους γονείς

    Η Meta κάνει λόγο για μια «νέα εμπειρία για τους εφήβους, καθοδηγούμενη από τους γονείς» και να διαβεβαιώνει ότι θα υποστηρίξει καλύτερα τους γονείς και θα τους καθησυχάσουν ότι οι έφηβοι είναι ασφαλείς με τα σωστά μέτρα προστασίας.

    Η ανακοίνωση της Meta έρχεται τρία χρόνια αφότου η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια μιας εφηβικής βερσιόν του Instagram, μετά τις αντιδράσεις πολιτικών και οργανώσεων.

    Οι νέες λειτουργίες

    Οι λογαριασμοί εφήβων θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας του Instagram για χρήστες μεταξύ 13 και 15 ετών, ενώ ορισμένες ρυθμίσεις θα ενεργοποιούνται από προεπιλογή.

    Στους λογαριασμούς θα επιβάλλονται αυστηροί έλεγχοι σε ευαίσθητο περιεχόμενο για την αποφυγή συστάσεων δυνητικά επιβλαβούς υλικού και σίγαση των ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Οι λογαριασμοί θα ρυθμιστούν επίσης σε ιδιωτικούς αντί για δημόσιους, που σημαίνει ότι οι έφηβοι θα πρέπει να δέχονται ενεργά νέους ακολούθους, ενώ το περιεχόμενο των λογαριασμών τους δεν θα μπορεί να προβληθεί από άτομα που δεν τους ακολουθούν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΣΠΑ-ΔΑΜ: Δύο Εκδηλώσεις Δικτύωσης Επιχειρήσεων σε Κοζάνη και Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027

    Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργανώνει δύο...

    Βόλος: Αφαιρέθηκε το καμάκι από το κεφάλι του 69χρονου – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται...

    Αιμίλιος Χειλάκης: Έχουμε υποστεί bullying με την σύζυγό μου επειδή είμαστε άτεκνοι – Δεν συμβαίνει μόνο στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

    Ο Αιμίλιος Χειλάκης ήταν καλεσμένος την Τρίτη (17/08) στην εκπομπή της ΕΡΤ,...
    Best Shop