ΠΑΤΡΑ: Κατάληψη σήμερα στο 19ο Γυμνάσιο μετά την βιαιοπραγία πατέρα στον Διευθυντή

    Ημερομηνία:

    Διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό βίας σε βάρος του Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου Πατρών, από πατέρα μαθητή χθες το πρωί.

    Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολικού συγκροτήματος είναι ανάστατη και σήμερα Τετάρτη το πρωί, οι μαθητές θα προχωρήσουν σε κατάληψη, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Γυμνασιάρχη τους.

    Θέση για το συμβάν πήρε και το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, καταδικάζοντας την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου τους.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στον συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, είναι κτύπημα κατά του δημόσιου σχολείου και όσων το υπηρετούν.

    Αυτή η ενέργεια που στρέφεται κατά ενός εκπαιδευτικού με δεδομένες παιδαγωγικές ευαισθησίες, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

    Συνέπεια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, τη στιγμή που δίνουν καθημερινά μάχες στα σχολεία για να ανατρέψουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ασφυκτικού πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων και πολύ φοβούμαστε ότι δε θα είναι και η τελευταία.

    Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι οκτώ περιοχές που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από το πρωί – ΜΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

    Στην Καλαμπάκα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής το πρωί της Τετάρτης...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Σπύρος Μπούσιας – Εμβληματική προσωπικότητα

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού,...

    Burberry: Ο βρετανικός κολοσσός κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή – Ο ρόλος του νέου CEO

    Το άλλοτε προπύργιο της βρετανικής πολυτέλειας, η Burberry, βρίσκεται επικίνδυνα...
    Best Shop