Εκμισθώθηκε το τριώροφο ακίνητο στην οδό Σολωμού 84 με σκοπό να λειτουργήσει ιδιωτική φοιτητική εστία

    Ημερομηνία:

    «Ζωή» θα πάρει το τριώροφο εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην οδό Σολωμού 84, απέναντι από τον Κήπο του Σκιαγοπουλείου, το οποίο στέγαζε στο ισόγειο τη Δημοτική Ιματιοθήκη του Δήμου Πατρέων.

    Το κτίριο ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος του Σκαγιοπουλείου εκμισθώθηκε σε ιδιώτη από την Θεσσαλονίκη, μετά από πανελλαδικό διαγωνισμό, και αφού ανακαινισθεί πλήρως θα λειτουργήσει ως ιδιωτική φοιτητική εστία.

    Πρόκειται για ένα ακίνητο-φάντασμα σε μία από τις κεντρικές συνοικίες της πόλης που παρέμενε επί πολλά χρόνια ερειπωμένο. Το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος αποφάσισε να προχωρήσει στη μακροχρόνια μίσθωσή του, μέσω διαγωνισμού, για 49(!) χρόνια. Άλλωστε, το κόστος των εργασιών επισκευής και ανακαίνισής του αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνιστά μία μεγάλη επένδυση για την περιοχή, ενώ παράλληλα, θα δώσει οικονομική «ανάσα» και στο Κληροδότημα, το οποίο μπορεί να διαθέτει ακίνητη περιουσία, ωστόσο αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Όπως δήλωσε στη «Γ» εκ μέρους του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος, Βασίλης Ασπρούλιας, «προχωρήσαμε σε ανοικτό διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου και βρέθηκε ενδιαφερόμενος, ο οποίος όπως μας ενημέρωσε θα επισκευάσει το κτίριο, το οποίο αποτελείται από τα ισόγεια καταστήματα και τρεις ορόφους, με σκοπό να το λειτουργήσει ως φοιτητική εστία. Η μακροχρόνια αυτή μίσθωση του ακινήτου, το οποίο επίσης είναι υποχρέωση του μισθωτή να το επισκευάσει, θα δώσει οικονομική ανάσα στο Κληροδότημα».

    ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗΣ

    Όσον αφορά στη Δημοτική Ιματιοθήκη η οποία έκλεισε προσωρινά, η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη δήλωσε στη «Γ» ότι είναι θέμα χρόνου να επαναλειτουργήσει σε καινούργιο χώρο, υπό νέους όρους και συνθήκες που θα διασφαλίζουν πρωτίστως την αξιοπρέπεια όσων εξυπηρετούνται απ’ αυτήν. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, τα είδη ένδυσης και υπόδησης που θα παραλαμβάνονται θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και καθαρά.

    ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    Πάντως φαίνεται πως οι επενδύσεις σε ακίνητα για τη λειτουργία ιδιωτικών φοιτητικών εστιών αποτελούν ανερχόμενο δυναμικό πεδίο για ιδιοκτήτες ακινήτων που είτε αναλαμβάνουν οι ίδιοι το κόστος μετατροπής τους, είτε το αναθέτουν σε τρίτους με επιμερισμό εξόδων και μετέπειτα εσόδων. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ετοιμάζονται τουλάχιστον δύο ιδιωτικές φοιτητικές εστίες στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Ανδρέου, με σκοπό να προσελκύσουν νέους ή παλαιούς φοιτητές που επιθυμούν να νοικιάζουν ένα δωμάτιο επιπλωμένο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα και κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας, που παρέχουν ασφάλεια και ευελιξία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»

    Επιμένει το «καθεστώς» του Επιμελητηρίου Αχαΐας σε αντισυνταγματική και...

    ΠΑΤΡΑ: Επέκταση δρομολογίου Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών για τα σχολεία του Καστριτσίου

    Έπειτα από  παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας  Φωκίωνα...

    ΠΑΤΡΑ: Η Εμπορική Ανανέωση για την χθεσινή παραίτηση του ταμία του Συλλόγου

    Η χθεσινή ψηφοφορία, μετά από πρόταση της κ Προέδρου,...

    Survivor: Συγκινήθηκε η Πατρινή Παρασκευή Κερασιώτη – Μετά τον θάνατο του μπαμπά μου, η μαμά μου είναι το κορίτσι μου

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/survivor-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%ce%ba%ce%b5%cf%81/
    Best Shop