ΠΑΤΡΑ: Συγκίνηση στην κηδεία του πρωτοψάλτη Φώτη Μπαρούτα

    Ημερομηνία:

    Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η τοπική Εκκλησία και σύσσωμη η ενορία του Αγίου ∆ημητρίου Πατρών προέπεμψε στην αιωνιότητα τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Φώτη Μπαρούτα.

    Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε χθες στις 12 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης, κ. Χρύσανθο, τους ιερείς του Ναού, τον κλήρο και τον λαό της Πάτρας, οι οποίοι κατέθεσαν τον σεβασμό και την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του εκλιπόντος, ενώ επικηδείους εκτός του Σεβασμιότατου, εκφώνησαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών, Κυριάκος Τζουραμάνης, ο γιατρός ∆ημήτρης Βέρρας και ο Βασίλης Καυκόπουλος, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντος.
    «Ήταν άρχοντας στην ζωή και ως άρχοντας έφυγε από αυτήν.
    Τριάντα έξι χρόνια υπηρέτησε και εκόσμησε με την κατανυχτική του φωνή το ∆εξιό αναλόγιο, ενώ υπήρξε πρότυπο καλοσύνης, ευγένειας, εκκλησιαστικού ήθους, ιεροπρέπειας και σεμνότητας. Πλέον, η μελωδική του φωνή θα αναπέμπεται στην θριαμβεύουσα Εκκλησία», ανέφεραν τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας που υπηρέτησε ο εκλιπών.

    Το λείψανό του ευρίσκετο στον Ιερό Ναό από τις 8 χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια του όρθρου, και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία με την συγκίνηση να ήταν μεγάλη για την απώλεια του Πρωτοψάλτη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στην Πάτρα, την Πέμπτη, η Νάντια Γιαννακοπούλου

    Στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, η...

    Πελετίδης και Πετρόπουλος στην περιοχή του ιστορικού Φάρου στο Δρέπανο

    Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού,...

    ΠΑΤΡΑ: Πολύωρη διακοπή νερού την Πέμπτη – Δείτε τα σημεία

    Επείγουσες εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη...

    Euroleague: Φαβορί το Βελιγράδι για τη διοργάνωση του Final-4 του 2025

    H πόλη της Σερβίας είναι αυτή που κατά πάσα...
    Best Shop