Ο πατέρας του Nemo, του non binary νικητή της φετινής Eurovision, Μάρκους Μέτλερ, μίλησε για όσους διακωμωδούν το παιδί του και ρωτήθηκε συγκεκριμένα, κι ως προς το σκετς στην επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή, που προκάλεσε αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε ομοφοβικό από κάποιους.
Ο Μάρκους Μέτλερ, στη συνέντευξη που παράχωρησε στο «Πρωινό», ανέφερε αρχικά ότι το Nemo είναι πολύ καλά ψυχολογικά αυτήν την περίοδο και έχει εστιάσει στη μουσική του. «Είναι επικεντρωμένο σε αυτό που αγαπά, να περνάει καλά δημιουργώντας καλή μουσική!», είπε χαρακτηριστικά.
ο δημοσιογράφος τον ενημέρωσε ότι «υπάρχει ένας πολύ ταλαντούχος και πραγματικά δημοφιλής κωμικός στην Ελλάδα, ο οποίος σατιρίζει το Nemo και τα non-binary άτομα». Πάνω σε αυτό, ο πατέρας του καλλιτέχνη σχολίασε: «Ως γονείς, δεν σχολιάζουμε τα θέματα που αφορούν το Nemo δημοσίως γιατί θέλουμε (στην οικογένεια) να υπάρχει ένας χώρος όπου ο καθένας θα μπορεί να είναι ο εαυτός του. Γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για το Nemo να έχει ένα χώρο που μπορεί να είναι ο εαυτός του και να έχει μια οικογένεια που τον αγαπά».
«Υποθέτω ότι αυτό είναι κάτι που έχετε ήδη συζητήσει με το Nemo, σωστά;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, στο οποίο ο Μάρκους Μέτλερ απάντησε: «Ακριβώς! Ακριβώς, το συζήτησα με τη σύζυγό μου και μαζί το συζητήσαμε με το Nemo και πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν».
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι το Nemo δέχεται μηνύματα από ανθρώπους που διακωμωδούν τα non-binary άτομα: «Φυσικά, αυτό συμβαίνει! Συχνά συμβαίνει από ανθρώπους που εκνευρίζονται ή δεν καταλαβαίνουν και έχουν έναν καθαρά δυαδικό τρόπο αντίληψης της ζωής. Αυτή είναι η ζωή! Είναι μία περίοδος μετάβασης και είμαι σίγουρος ότι θα συναντήσετε ανθρώπους που χαίρονται να κάνουν τέτοιου είδους σχόλια. Δεν νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε κανέναν. Είναι μία πορεία και όλα θα βρουν τον δρόμο τους. Πολλά πράγματα τα οποία σήμερα είναι απολύτως αποδεκτά πριν από 20 ή 50 ή 100 χρόνια πριν δεν ήταν! Ωστόσο δεν είναι ο ρόλος μας ή ο ρόλος του Nemo να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να εκπαιδευτούν».
Το σκετς του Μάρκου Σεφερλή