Ακρίβεια: Ερχονται νέες αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά – «Καίει» η τιμή στο λάδι

Ημερομηνία:

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι τιμές σε φρούτα και οπωροκηπευτικά καθώς την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται κλιμάκωση της ακρίβειας που είχε φρενάρει το καλοκαίρι.

PHILOXENIA

Στο ΣΚΑΪ μίλησε ο εκπρόσωπος του νέου ΙΝΚΑ Παναγιώτης Γεωργιάδης ο οποίος ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν την εγχώρια παραγωγή με αποτέλεσμα η προσφορά να είναι μικρή ενώ εκτίμησε ότι μέσα στον μήνα αναμένονται νέες ανατιμήσεις και μάλιστα αυτές θα πλήξουν και άλλα προϊόντα. «Ακόμα και σε αρνητικό πληθωρισμό η ακρίβεια δεν θα τελειώσει γιατί διαθέσιμες εισόδημα και τιμές έχουν τεράστια απόκλιση».

Στην αγορά του Ρέντη οι παράγοντες μιλούν για μεγάλες ελλείψεις λόγω των καιρικών συνθηκών. «Οι τιμές καθορίζονται από την παραγωγή. Για τα γεμιστά θες 10 ευρώ» η διαπίστωση του ρεπορτάζ.

Οι τιμές στο λάδι

Ο ελαιοπαραγωγος, Γιάννης Παυλάκος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την παραγωγή του λαδιού και έκανε εκτιμήσεις για την φετινή σεζόν.

«Το περσινό λάδι φεύγει από τον παραγωγό λίγο πάνω από στα 7-7,5 ευρώ ενώ στο σούπερ μάρκετ η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια και μάλιστα το λίτρο όχι το κιλό. Προσωπική εκτίμηση ότι η φετινή είναι καλύτερη και θεωρώ ότι θα ξεκινήσει να φεύγει περίπου στην ίδια τιμή δηλαδή στα 7-7,50 ευρώ. Δεν θα έχουμε αποκλιμάκωση τιμών για τον καταναλωτή».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ισχυρή κακοκαιρία στην Δυτική Ελλάδα το προσεχές Σαββατοκύριακο

Είναι από τις φορές που πραγματικά λες: ας ελπίσουμε...

Εντυπωσιάζει Ελληνίδα ηθοποιός, στα 87 της χρόνια – Η καλλίγραμμη σιλουέτα και η νέα έξοδος

Μια ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση πραγματοποίησε η Άννα Φόνσου, η...

Αντώνης Ρέμος: «Έχω το μέτωπό μου καθαρό – Πολλοί θα ήθελαν να με δουν στα πατώματα»

Μια προσωπική συζήτηση για την πορεία του στη μουσική,...

Γιώργος Μαζωνάκης: Συγκινητική εικόνα έξω από το σπίτι του – Δεν σταματά να πηγαίνει κόσμος

Ηαπώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα στους...