ΒΙΝΤΕΟ: Ο 13χρονος που πήρε αποβολή για κινητό μιλά στην κάμερα! Κάνουν «διαγωνισμό» για το ποιος θα τραβήξει φωτογραφία μέσα στην τάξη!

    Ημερομηνία:

    Μοιράζουν αποβολές για χρήση κινητών τηλεφώνων στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας, αφού μέσα σε 3 ημέρες, τρεις μαθητές, ένας του Πειραματικού Γυμνασίου και δύο του 14ου Γυμνασίου στις Εργατικές Ιτεών τιμωρήθηκαν από τις Διευθύντριες των σχολείων τους. Η χθεσινή αποκάλυψη της «Γνώμης» με την υπογραφή της Μαρίας Ορφανού έκανε και πάλι… τον γύρο της Ελλάδας. Από νωρίς το πρωί όλα τα κανάλια, sites και ραδιόφωνα μετέδιδαν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Γνώμης»! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η Πάτρα είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας στην οποία «έπεσαν καμπάνες» για την χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα σε σχολεία, με βάση τη νέα οδηγία του υπουργείου Παιδείας. Χθες το κλίμα στο 14ο Γυμνάσιο ήταν «βαρύ». Ο 13χρονος μαθητής που έβγαλε την φωτογραφία μέσα στην τάξη, εξήγησε στην «Γνώμη» τι ακριβώς συνέβη: «Κάναμε έναν διαγωνισμό μετά την απαγόρευση χρήσης κινητού, για το αν θα μπορέσει κάποιο παιδί να βγάλει φωτογραφία ή βίντεο μέσα στην τάξη. Ηταν για μας μία πρόκληση, ένα “challenge” όπως συχνά γίνεται μεταξύ εφήβων στο Instagram και αποφάσισα να συμμετέχω. Εβγαλα φωτογραφία τον κολλητό μου, και φαινόταν και λίγο η καθηγήτρια. Όχι όμως όλο το πρόσωπό της. Την έστειλα στον φίλο μου, και εκείνος την ανέβασε στο tik tok. Φαίνεται πως κάποιος συμμαθητής μας το «κάρφωσε» σε καθηγήτρια κι έτσι πήραμε αποβολή. Δύο μέρες. Δεν μας επέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο ούτε την Παρασκευή και θα λείπουμε και την Δευτέρα»!

    Αυτή προφανώς είναι η απάντηση των εφήβων στην απαγόρευση χρήσης κινητού από το Υπουργείο. Αντιδρούν και απαντούν με την διοργάνωση challenge μέσα στις τάξεις. Οποιος τραβήξει φωτογραφία… επιβραβεύεται από τις άλλες ομάδες φίλων του. Ετσι πολλοί ρισκάρουν, αδιαφορώντας για την απαγόρευση.

    Συμμαθήτρια του 13χρονου μας λέει: «Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει το υπουργείο. Μέσα στην τάξη το καταλαβαίνουμε, αλλά στο διάλειμμα για ποιο λόγο; ‘Η σε ώρα που δεν έχουμε μάθημα! Αντί να φροντίζουν για τις τουαλέτες του σχολείου που ζέχνουν ή για το γεγονός ότι έχουμε κοντέινερ στο προαύλιο, και δεν έχουμε σωστές υποδομές, νοιάζονται μόνο για την χρήση κινητών»!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση

    Αίτημα στο δήμο της Αθήνας να του παραχωρηθεί η...

    Μητσοτάκης: Λείπει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών παράνομων μεταναστών – Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα

    Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν έρθει πολύ κοντά στις ελληνικές...

    Άρτα: 50 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατέσχεσαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας – 2 συλλήψεις

    Δύο συλλήψεις και κατάσχεση σχεδόν 50 κιλών κάνναβης πραγματοποιήθηκαν...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτές είναι οι καλύτερες ξυλόσομπες

    Στο κατάστημα Θεοφάνης & Γεώργιος Κοσμόπουλος στο Ψαροφάι, θα...
    Best Shop