ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ SMART WATCH: Στο έλεος του θορύβου λόγω έργων, ι Πατρινοί!

    Ημερομηνία:

    Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για τις οπτικές ίνες στο κέντρο της Πάτρας. Τις προηγούμενες ημέρες τα συνεργεία έσκαβαν στη Μαιζώνος (κοντά στη Γούναρη) και στη Φιλοποίμενος. Και οι εργασίες, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αρκετών οδηγών να σταθμεύσουν, προκαλούσε… πανδαιμόνιο στον δρόμο…! Εκτός όμως αυτού, καταστηματάρχες ανέδειξαν και ένα άλλο σοβαρό θέμα. Αυτό της ηχορύπανσης. Smart watch που είχε ντεσιμπελόμετρο έδειχνε ότι τα επίπεδα θορύβου ήταν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης κανένα μέτρο δεν ελήφθη για τον περιορισμό της σκόνης που σίγουρα… ανέπνεαν οι διερχόμενοι!

    Όπως λένε οι ειδικοί, εκτός από βλάβη στην ακοή, ο θόρυβος μπορεί να προκαλέσει εμβοές ή βουητό στα αυτιά, διαταραχές ύπνου και άλλα προβλήματα υγείας. Επιπλέον, η έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου προκαλεί στρες και κατά συνέπεια μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό παλμό και τον ρυθμό της αναπνοής, οδηγώντας σε συναισθήματα άγχους και ευερεθιστότητας.

    Για την προστασία της δημόσιας υγείας έχουν θεσπιστεί όρια επιτρεπόμενου θορύβου στις αστικές περιοχές έως 55 dB κατά τις εργάσιμες ώρες και 45 dB τις ώρες κοινής ησυχίας. Όπως βλέπετε όμως στο έξυπνο ρολόι καταστηματάρχη της οδού Μαιζώνος ο θόρυβος έφθανε τα… 90 ντεσιμπέλ!

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ SMART WATCH: Στο έλεος του θορύβου λόγω έργων, ι Πατρινοί!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα ζώδια που βιάζονται πάντα να κάνουν νέες σχέσεις

    Ενώ κάποια ζώδια θα μείνουν ευχαρίστως για πάντα μόνα και άλλα...

    ΠΑΤΡΑ: Χωρίς νερό σήμερα Παρασκευή Εγλυκάδα, Διάκου, Αρόη, Στρατιωτικό Νοσοκομείο

    Εργασίες συντήρησης Ηλεκτρολογικών/ Μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε κεντρικά αντλιοστάσια, θα...

    Με ποια τιμή θα κάνει πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης

    Σε κάτι παραπάνω από 20 ημέρες βγαίνει στην αγορά...
    Best Shop