Υλικά
Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. χοιρινά φιλετίνια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουτ. σουπας πελτέ ντομάτας
500 γρ. φακές ψιλές Επιλογής
2 δαφνόφυλλα
1 κουτ. σουπας κάρι, σκόνη
1 κουτ. σουπας ζάχαρη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Οι χοιρινές μπριζόλες σε μια αναπάντεχη συνάντηση. Μαζί με τις πικάντικες φακές, θα σας εκπλήξουν με τη γεύση τους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά για 2΄-3΄. Ρίχνουμε ξανά τις μπριζόλες, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1΄-2΄. Ρίχνουμε και τον πελτέ και συμπληρώνουμε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το κρέας.
Ανακατεύουμε, κλείνουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για περίπου 25΄ ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακό το κρέας. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις φακές και τα μπαχαρικά (κάρι, δαφνόφυλλα), τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμα νερό εάν χρειάζεται – θα πρέπει οι φακές να είναι κι αυτές καλυμμένες με υγρά. Ανακατεύουμε, κλείνουμε πάλι με το καπάκι και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και οι φακές, χωρίς όμως να λιώσουν και να παραμείνουν με σχεδόν καθόλου υγρά.