ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ: Το πιτόγυρο θα «πετάξει» στα 4 ευρώ!

    Ημερομηνία:

    Εντονο προβληματισμό προκαλεί στους χιλιάδες καταναλωτές και πολίτες η ακρίβεια που έχει “αγγίξει” πολλά από τα βασικά είδη αλλά και πλέον “αγγίζει” ακόμα και τα γνωστά σε όλους σουβλάκι και πιτόγυρο, τα οποία χρόνο με τον χρόνο οι τιμές τους είναι και πιο τσιμπημένες! Από τις αυξήσεις όπως φαίνεται δεν γλιτώνει ούτε το σουβλάκι παρά το ότι είναι ήδη ακριβό σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν πριν από λίγα χρόνια. Στην Πάτρα μέσα σε ένα χρόνο η αύξηση της τιμής του πιτόγυρου είναι πάνω από 10%, ενώ ήδη αρκετά ψητοπωλεία πωλούν το σουβλάκι… 2,20 ευρώ!

    Το ζήτημα όμως είναι ότι σύμφωνα με ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην Πάτρα θα έρθουν και νέες αυξήσεις, με την τιμή πώλησης του πιτόγυρου να αγγίζει τα 4 ευρώ, ενώ ήδη στην Αθήνα σε κάποια καταστήματα πωλείται… 4,20 ευρώ!

    Ετσι το πιτόγυρο μέσα στους επόμενους μήνες, πριν τα Χριστούγεννα, ενδέχεται να ακριβύνει κατά 0,30 ευρώ τουλάχιστον!

    Μέσα σε λίγα χρόνια οι τιμές στα σουβλατζίδικα διπλασιάστηκαν. Ενώ κάποιοι -όπως λένε- αναγκάστηκαν να μειώσουν τη συχνότητα στις παραγγελίες και άλλοι τις ποσότητες για να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους. Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Η τιμή για το πιτόγυρο το 2020 ήταν… στα 2,5 ευρώ το πολύ! Πλέον φθάνει τα 3,50 ευρώ!

    Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.

    Για την ιστορία το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.

    Οι εποχές που το σουβλάκι θεωρούνταν φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά έχουν όπως φαίνεται περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τιμές ανηφορίζουν και πλέον είναι θέμα χρόνου να δούμε το πιτόγυρο στην Πάτρα… στα 4 ευρώ!

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλέξης Παππάς – Λάκης Γαβαλάς: Διαψεύδουν ότι είναι σε σχέση

    Ο Αλέξης Παππάς δηλώνει πρόθυμος να κινηθεί νομικά εις βάρος κυπριακής...

    Ναόμι Κάμπελ: Έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα

    Κακοδιαχείριση και χρήματα που αντί να κατευθύνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σπαταλιόνταν σε...

    ΠΑΤΡΑ: Μαλλιοτραβήχτηκαν μαθήτριες για ένα αγόρι σε σχολείο στην Περιβόλα! Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους

    Την «μόδα» των διαπληκτισμών μεταξύ ανηλίκων που έχει εξαπλωθεί...

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου

    Δοκιμαστική πτήση θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί υδροπλάνο στο...
    Best Shop