Τα πιο συνηθισμένα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους συζύγους τους

    Ημερομηνία:

    Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παράπονα που μοιράζονται άντρες και γυναίκες με τον σύμβουλο γάμου τους ή τον ψυχοθεραπευτή διαφοροποιούνται ανά φύλο. Ποια είναι όμως τα πιο κοινά παράπονα που μοιράζονται οι γυναίκες, ειδικότερα, με τον ψυχοθεραπευτή τους; Ακολουθούν τέσσερα από αυτά, στα οποία ίσως αναγνωρίσουμε κάτι από τη δική μας ζωή.

    «Η ερωτική ζωή μας δεν με ικανοποιεί»: Παρόλο που σε μια μακροχρόνια σχέση υποτίθεται ότι ο ένας κατανοεί καλύτερα τις σεξουαλικές ανάγκες του παρτενέρ του, πολλές γυναίκες παραπονιούνται για αδυναμία του συντρόφου τους να τις ικανοποιήσει, είτε από αδιαφορία είτε από άγνοια. Η ερωτική ζωή αποτελεί βασικό συστατικό της μακροημέρευσης ενός γάμου και της ευτυχίας μέσα σε αυτόν, απαιτεί όμως αμοιβαία προσπάθεια.

    «Νιώθω ότι ο σύζυγός μου με αγνοεί»: Αυτό μπορεί να σημαίνει, πρακτικά, ότι εργάζεται ατελείωτες ώρες ή/και ότι αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του σε ατομικά χόμπι – για παράδειγμα, μπορεί να πηγαίνει με τους φίλους του για ποδόσφαιρο ή να παρακολουθεί μόνος του αθλητικούς αγώνες στην τηλεόραση. Το αποτέλεσμα είναι η γυναίκα να νιώθει παραμελημένη, αόρατη ή μόνη. Αλλά ένα από τα ζητούμενα στον γάμο, πέρα από την επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού φυσικά, είναι και να διατηρήσει ο καθένας την ταυτότητά του, να μη χαθεί μέσα στη σχέση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, εκτός του να προσπαθούμε να μοιραζόμαστε χρόνο με το έτερον ήμισυ, να μην ξεχνάμε να φροντίσουμε και τον εαυτό μας και να συνεχίσουμε να βρίσκουμε χώρο για τα προσωπικά ενδιαφέροντά μας, είτε αυτό σημαίνει μια συνάντηση με φίλες είτε μία ώρα στο γυμναστήριο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλέξης Παππάς – Λάκης Γαβαλάς: Διαψεύδουν ότι είναι σε σχέση

    Ο Αλέξης Παππάς δηλώνει πρόθυμος να κινηθεί νομικά εις βάρος κυπριακής...

    Ναόμι Κάμπελ: Έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα

    Κακοδιαχείριση και χρήματα που αντί να κατευθύνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σπαταλιόνταν σε...

    ΠΑΤΡΑ: Μαλλιοτραβήχτηκαν μαθήτριες για ένα αγόρι σε σχολείο στην Περιβόλα! Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους

    Την «μόδα» των διαπληκτισμών μεταξύ ανηλίκων που έχει εξαπλωθεί...
    Best Shop