Μυστήριο με τα νερά ποταμού στο Σίδνεϊ που βάφτηκαν πράσινα

    Ημερομηνία:

    Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι σε μια από τις πιο εύπορες γειτονιές του Σίδνεϊ, όταν αντίκρισαν τον ποταμό στο Careening Cove στο Μίλσον Παρκ στο Κιρίμπιλι, ο οποίος είχε βαφτεί πράσινος.

    Ένας ντόπιος είπε στο 9News ότι το νερό έμοιαζε με «πράσινο φλούο» και «ραδιενεργό υλικό που βλέπετε σε ταινίες με υπερήρωες». Ωστόσο, ο Άνταμ Ντούμπερι από την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης είπε ότι δεν υπήρχε ένδειξη ότι η ουσία ήταν τοξική και πιθανότατα πρόκειται για βαφή φλουορεσκεΐνης.

    Η βαφή είχε βγει από μια αποχέτευση ομβρίων υδάτων στο Κιρίμπιλι –ένα παλιό προάστιο στο κάτω μέρος ενός μεγάλου λόφου, όπου βρίσκεται και μία από τις επίσημες κατοικίες του πρωθυπουργού– και σύμφωνα με τον Ντούμπερι υπάρχουν «χιλιάδες περιοχές όπου θα μπορούσε να έχει εισέλθει». Αυτό καθιστούσε αδύνατο να καθοριστεί η ακριβής πηγή από την οποία προήλθε, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

    Εμπειρογνώμονες και ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής στο UNSW, Στιούαρτ Καν, είπε ότι η φλουορεσκεΐνη χρησιμοποιείται ως ανιχνευτής ροής, για να προσδιοριστεί εάν οι σωλήνες ενδέχεται να έχουν διαρροή ή πού μπορεί να ρέουν.

     

    Το δημοτικό συμβούλιο του Βόρειου Σίδνεϊ δήλωσε ότι οι δασοφύλακές του βρέθηκαν στο σημείο την Τετάρτη, τοποθετώντας ρυπαντές στο κανάλι για να σταματήσει η περαιτέρω ρύπανση από την είσοδο στον κόλπο. Οι μηχανικοί του Δήμου πιστεύουν επίσης ότι η ουσία είναι φλουορεσκεΐνη και είπαν ότι εργάστηκαν για τον καθαρισμό του δικτύου αποχέτευσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλέξης Παππάς – Λάκης Γαβαλάς: Διαψεύδουν ότι είναι σε σχέση

    Ο Αλέξης Παππάς δηλώνει πρόθυμος να κινηθεί νομικά εις βάρος κυπριακής...

    Ναόμι Κάμπελ: Έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα

    Κακοδιαχείριση και χρήματα που αντί να κατευθύνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σπαταλιόνταν σε...

    ΠΑΤΡΑ: Μαλλιοτραβήχτηκαν μαθήτριες για ένα αγόρι σε σχολείο στην Περιβόλα! Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους

    Την «μόδα» των διαπληκτισμών μεταξύ ανηλίκων που έχει εξαπλωθεί...

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου

    Δοκιμαστική πτήση θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί υδροπλάνο στο...
    Best Shop