ΠΑΤΡΑ: Τρόμος στα σχολεία! Καθηγητές σε απόγνωση – Κορίτσια και αγόρια “πλακώνονται” για ψύλλου πήδημα

    Ημερομηνία:

    Γονείς, εκπαιδευτικοί, και αρκετοί μαθητές φθάνουν πλέον στο σημείο… να κάνουν τον σταυρό τους. Τα επεισόδια στα σχολεία, με ξυλοδαρμούς μέχρι και… μαχαιρώματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο! Η έξαρση του φαινομένου στην σχολική χρονιά 2024 – 2025 που ξεκίνησε πριν 15 ημέρες… προβληματίζει. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας στην κυριολεξία… τρέχει και δεν φτάνει, οι καθηγητές κάνουν μέχρι και κινητοποιήσεις και στο σημείο να δηλώνουν πως… φοβούνται να τιμωρήσουν μαθητή ή να του κάνουν παρατήρηση γιατί… μπορεί να φάνε ξύλο!

    Μόνο στην Πάτρα τις τελευταίες ώρες παρατγηρήθηκαν δύο γεγονότα σχολικής βίας. Σε σχολικό συγκρότημα 17χρονη μαθήτρια που ήταν εκτός του σχολείου, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στο μάγουλο και στο αυτί 17χρονη συμμαθήτρια
    της και παράλληλα την εξύβρισε. Η 17χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της  μετέβη στο  Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών. Λϊγες ώρες πριν συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης
    Ασφάλειας Πατρών, δυο ανήλικες,  ηλικίας 15 και 13 ετών, διότι
    βρισκόμενες σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος άρχισαν να χτυπιώνται με αποτέλεσμα να υποστούν και οι δυο ανήλικες  ελαφρές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα η 13χρονη εξύβρισε την 15χρονη. Επιπλέον, συνελήφθησαν, οι μητέρες των δυο ανήλικων κοριτσιών για παραμέληση της εποπτείας τους. Το επεισόδιο είχε αιτία… ένα αγόρι το οποίο προφανώς… ήθελαν και οι δύο!

    Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

    Πριν μερικές ημέρες στο 19ο Γυμνάσιο πατέρας μαθητή επιτέθηκε και χτύπησε τον Γυμνασιάρχη καθώς μετά από επεισόδιο του γιου του με άλλον συμμαθητή, θεώρησε ότι ο εκπαιδευτικός… αδίκησε τον “κανακάρη” του. Μητέρα μαθήτριας στο 11ο Γυμνάσιο κινείται δικαστικά εναντίον της Διευθύντριας για την αποβολή της κόρης της μετά από καταγγελία άλλων μαθητών πως δήθεν… μούτζωσε καθηγητή της. Επεισοδιακές ήταν σε δύο Γυμνάσια και οι αποβολές μαθητών λόγω χρήσης κινητού. Οι καθηγητες την Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έθεσαν και το ζήτημα της βίας στα σχολεία. Επίθεση σε καθηγητή από μαθητή σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης! Μαθητής της Β’ Γυμνασίου επιτέθηκε στον Διευθυντή χθες το πρωί, με τον εκπαιδευτικό να δέχεται επίθεση την ώρα που βγήκε από το αυτοκίνητό του, κατευθυνόμενος προς το σχολείο.

    Ο μαθητής τον περίμενε και άρχισε να του ζητάει εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν στην ομάδα των καταληψιών, που προχθές είχαν κλείσει το σχολείο. Σύμφωνα με το θύμα της επίθεσης, από το χτύπημα που δέχτηκε έπεσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον εκπαιδευτικό στο νοσοκομείο.

    ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

    Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων  κατέληξε στο μαχαίρωμα δύο εξ’ αυτών έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου. Ολα συνέβησαν όταν για άγνωστο λόγο υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων από Κερατέα και Λαύριο που φέρονται, σύμφωνα με αναφορές, να είναι μαθητές του εν λόγω ΕΠΑΛ. Τότε ένας 16χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και να μαχαίρωσε δύο άτομα στον μηρό. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία προχώρησαν σε 13 προσαγωγές.

    ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

    Στη Θεσσαλονίκη τρεις μαθητές γυμνασίου συνελήφθησαν την Πέμπτη, με την κατηγορία ότι εγκλώβισαν συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου, όπου τον κράτησαν «όμηρο», καταγράφοντας με κινητό τηλέφωνο τις αντιδράσεις του. Ως δράστες συνελήφθησαν δύο 14χρονοι κι ένας 15χρονος, ενώ το 14χρονο θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία, όπου κατήγγειλε το συμβάν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που απήγγειλε εις βάρος τους δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή.

    ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΥΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    Πέντε τουλάχιστον άτομα νεαρής ηλικίας διακομίσθηκαν με τραύματα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, μετά από συμπλοκές και επεισόδια που σημειώθηκαν στο χώρο του Γυμνασίου Ελεούσας, στα Ιωάννινα.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη μετά από “κόντρες” με μηχανάκια που έκαναν οι μαθητές. Εκεί χτυπήθηκε ένας 16χρονος. Την επόμενη μέρα ο πατέρας του πήγε στο σημείο κρατώντας ένα ξύλο, ζήτησες εξηγήσεις και χτύπησε 5 άτομα. Μηνύσεις όμως δεν υπεβλήθησαν ενώ και οι 5 που  μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο πήραν εξιτήριο.

    Στις εννέα το βράδυ περίπου και άγνωστο για ποιο λόγο άρχισε συμπλοκή με την εμπλοκή και ενήλικου.

    ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

    Μια σπάνια για τα ελληνικά χρονικά απόφαση ελήφθη για την επίθεση με φαλτσέτα στην Ερμιόνη, καθώς ο 17χρονος που φέρεται να κρατούσε το αιχμηρό αντικείμενο προφυλακίστηκε. Ο 17χρονος, μετά την απολογία του για την επίθεση σε 12χρονο με φαλτσέτα στην Ερμιόνη, οδηγήθηκε στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων της Νέας Κασσαβέτειας Μαγνησίας, ενώ ο δεύτερος 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Ο 17χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, γιατί θεωρήθηκε ότι είχε “ηγετικό ρόλο” στην υπόθεση.

    Επιπλέον, συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς των ανήλικων συλληφθέντων, 46 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους.

    Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ “ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ”

    Η  Ιταλία επανέφερε στα σχολεία της ένα μέτρο που αφορά τους μαθητές με κακή συμπεριφορά, εν μέσω αύξησης των επιθέσεων προς τους εκπαιδευτικούς.

    Η πολιτική, ονόματι «βαθμοί συμπεριφοράς», αποτελεί μέρος ενός νομοσχεδίου για την εκπαίδευση που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο την Τετάρτη και δίνει στα σχολεία την εξουσία να αποβάλλουν μαθητές με βάση αποκλειστικά τη συμπεριφορά τους.

    Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θα βαθμολογούνται με 5 ή και λιγότερο (με άριστα το 10) στη συμπεριφορά θα αποτυγχάνουν και θα πρέπει να επαναλάβουν την τάξη, ακόμα και εάν οι ακαδημαϊκές τους επιδόσεις είναι καλές.

    Οι μαθητές Λυκείου που θα πάρουν μόνο έξι στην κοινωνική τους συμπεριφορά θα υποχρεούνται να περάσουν μια εξέταση πολιτικής παιδείας. Οι βαθμοί στη συμπεριφορά θα έχουν επίσης σημαντική επίδραση στην εξέταση της κρίσιμης αποφοίτησης, της maturità.

    Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν επιβληθεί πρόστιμα μεταξύ 500 € και 10.000 € για πράξεις επιθετικότητας ή βίας κατά του σχολικού προσωπικού.

    Ο νόμος, που υιοθετήθηκε από την ANP, την Ένωση Διευθυντών Σχολείων της Ιταλίας, ακολουθεί την αύξηση άνω του 110% στις επιθέσεις κατά του διδακτικού προσωπικού από την αρχή του έτους σε σύγκριση με το 2023. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δάσκαλοι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες ήταν οι γονείς των μαθητών.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νάντια Μπουλέ, μια Ελληνίδα στο Chicago

    Αρκετά χρόνια πριν, σε μια επίσκεψή της στο βροχερό...

    Σφίγγει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν – Τι αλλάζει

    Η φοροαποφυγή αποτελεί σύνηθες φαινόμενο μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως καταδεικνύουν...

    Συντάξεις Νοεμβρίου 2024: Νωρίτερα οι καταβολές-Δείτε ποια ταμεία πληρώνουν πρώτα

    Νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία θα γίνει η καταβολή συντάξεων Νοεμβρίου...
    Best Shop