ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς – 29 Σεπτεμβρίου 2024

    Ημερομηνία:

    Η παγκόσμια ημέρα καρδιάς δημιουργήθηκε από την World Heart Federation (WHF) (Παγκόσμια Οργάνωση Καρδιάς), προκειμένου να ενημερώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι οι παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος που επηρεάζουν την καρδιά και τα αγγεία μας και ενδεικτικά περιλαμβάνουν το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και την καρδιακή ανεπάρκεια, αποτελούν τον νούμερο ένα δολοφόνο, οδηγώντας κάθε χρόνο 20,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην πρώιμη απώλεια της ζωής τους. Η πλειοψηφία αυτών των θανάτων συμβαίνει σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτό που χρειάζεται, είναι να μειωθεί αυτός ο αριθμός, όσο γίνεται περισσότερο. Η ελπίδα υπάρχει και είναι ζωντανή, αφού του 80% αυτών των πρώιμων θανάτων μπορεί να προληφθεί με μικρές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής: σε αυτά που πίνουμε και τρώμε, στο πόσο ασκούμαστε και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε το άγχος μας. Μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία της καρδιάς μας και να νικήσουμε τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

     Η Παγκόσμια Οργάνωση Καρδιάς (WHF), αποτελεί μια οργάνωση ομπρέλα που αντιπροσωπεύει την παγκόσμια καρδιαγγειακή κοινότητα, ενώνοντας περισσότερες από 200 ενώσεις ασθενών, επιστημόνων και πολιτών. Μέσω των μελών της, η WHF  επηρεάζει πολιτικές υγείας, μοιράζεται τη γνώση και εμπνέει αλλαγές στη συμπεριφορά με στόχο την προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας για όλους. Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς οργανώνεται από την WHF και αποτελεί παγκοσμίως τη μεγαλύτερη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ο στόχος της WHF είναι η υπενθύμιση σε όλους στον πλανήτη, να φροντίσουν την καρδιά τους.

    Το κεντρικό σύνθημα της φετινής, αφιερωμένης στην καρδιά, ημέρας που είναι η 29η Σεπτεμβρίου 2024 είναι  «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ».

    Από το 2024 έως το 2026 θα πραγματοποιείται εκστρατεία με το θέμα «Χρήση καρδιάς για δράση», υποστηρίζοντας τα άτομα να φροντίζουν την καρδιά τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παροτρύνουν τους ηγέτες να λάβουν σοβαρά υπόψη την καρδιαγγειακή υγεία παρέχοντας μια παγκόσμια πλατφόρμα δράσης.

     Να χρησιμοποιήσουμε την καρδιά για να κάνουμε καλύτερες επιλογές κάνοντας μια πιο υγιεινή διατροφή, λέγοντας όχι στο κάπνισμα και την κατανάλωση νεότερων προϊόντων νικοτίνης, κάνοντας καθημερινά περισσότερη άσκηση και ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές των ειδικών. Να χρησιμοποιήσουμε την καρδιά για την κοινωνία, για τους αγαπημένους μας και για εμάς τους ίδιους. Τέλος, να χρησιμοποιήσουμε την καρδιά για να ακούσουμε την ίδια μας την καρδιά, κάνοντας τακτικά τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο, αλλά και ζητώντας την απαραίτητη συμβουλή, από τους πάντα διαθέσιμους ιατρούς μας, σε επείγουσες καταστάσεις.

     Στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Πάτρα, λειτουργεί Καρδιολογική Κλινική με έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υποστηριζόμενο από τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των καρδιολογικών νοσημάτων και παρέχει υπηρεσίες σε νοσηλευόμενους αλλά και εξωτερικούς ασθενείς.

     Στο εξειδικευμένο Τμήμα Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της Κλινικής, διενεργούνται όλες οι σύγχρονες απεικονιστικές εξετάσεις (Υπέρηχοι καρδιάς, Μαγνητική Καρδιάς, Αξονική Στεφανιογραφία, Σπινθηρογράφημα καρδιάς), οι οποίες αποτελούν βασικό στοιχείο στην προσπάθεια πρόληψης και θεραπείας των Καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Η Καρδιολογική Κλινική της ΟΛΥΜΠΙΟΝ διαθέτει επίσης, υπερσύγχρονο Αιμοδυναμικό Τμήμα με έμπειρο επεμβατικό καρδιολόγο και άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την εκτέλεση στεφανιογραφιών, αγγειοπλαστικών  και δεξιών καθετηριασμών. Επιπλέον, εξειδικευμένος Καρδιολόγος – Ηλεκτροφυσιολόγος συνεργάζεται με την κλινική, παρέχει υποστήριξη σε σύνθετα αρρυθμιολογικά προβλήματα και αναλαμβάνει εμφυτεύσεις βηματοδοτών αλλά και μετρήσεις.

     Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και ραντεβού σε εξειδικευμένο Καρδιολόγο ή εξετάσεις, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2610 464000 & 2611 100600.

     https://www.olympion-sa.gr/?section=1990&language=el_GR

    https://www.olympion-sa.gr/?section=2007&language=el_GR

    https://www.olympion-sa.gr/

    ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς - 29 Σεπτεμβρίου 2024 ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς - 29 Σεπτεμβρίου 2024

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λίβανος: Εδώ σκότωσαν οι Ισραηλινοί τον Νασράλα ισοπεδώνοντας το σημείο

    Ομάδες διάσωσης που επιχειρούν στην ισοπεδωμένη γειτονιά της Βηρυτού,...

    Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Είχε κάνει ανήθικη πρόταση στην Νταϊάνα να κοιμηθεί μαζί του

    Σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Μοχάμεντ...

    Ισραηλινά χτυπήματα σε λιμάνι – ορμητήριο των Χούθι της Υεμένης – Δείτε βίντεο

    Το Ισραήλ έπληξε την Κυριακή εγκαταστάσεις στο λιμάνι της...

    Ξυλόκαστρο: Αγωνία για τη μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 19 εναέρια μέσα – Εστάλη και δεύτερο μήνυμα 112 για εκκένωση

    Ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που...
    Best Shop