Πάνω από 10% αύξηση στις αφίξεις στη Δυτική Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Με ρυθμούς ρεκόρ κινούνται οι αεροπορικές αφίξεις για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου στην Ελλάδα καταγράφοντας άνοδο 8% ή 1,4 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας σε απόλυτα νούμερα τις 18,9 εκατομμύρια.

    Ειδικότερα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα Περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθαν σε 13,4 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 6,0% σε σύγκριση με το 2023.
    Σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα οι αφίξεις ανήλθαν σε 167 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2023. Στην Κρήτη, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,3%, στα Δωδεκάνησα ανήλθαν σε 3,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 10,6%, στα Ιόνια Νησιά καταγράφηκε αύξηση κατά 5,2%, με συνολικά 2,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις.
    Αντίθετα, στις Κυκλάδες σημειώθηκαν 1 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας μείωση 1,0% .
    Εστιάζοντας στον πλέον καυτό μήνα για τις τουριστικές αφίξεις, που δεν είναι άλλος από τον Αύγουστο, καταγράφηκαν 4,5 εκατ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, πάντα σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο που εκδίδει το ΙΝΣΕΤΕ.
    Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι αύξηση κατέγραψαν όλες σχεδόν οι γεωγραφικές ενότητες την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2024, με εξαίρεση τις Κυκλάδες.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδικός τουρισμός έχει ανακάμψει πλήρως, καθώς στο εξεταζόμενο οκτάμηνο καταγράφηκαν 8,8 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 7,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,0% ή επιπλέον 1,1 εκατ. αφίξεις σε σχέση με πέρυσι.
    Σε ό,τι αφορά τέλος τις ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, αυτές κατέγραψαν άνοδο κατά 5,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 και διαμορφώθηκαν στα 10.953 εκατ. ευρώ, πάντα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπάιντεν: Φοβάται επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Γίνονται αμυντικές προετοιμασίες για το χτύπημα

    Η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν φοβάται επίθεση από...

    ΗΠΑ: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον τυφώνα «Helene»

    Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας «Helene» στις ΗΠΑ έχουν αφήσει...

    Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη Πισπιρίγκου

    Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου,...

    Γαστούνη: «Ανοιξε» τροχόσπιτο, αλλά συνελήφθη

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ Κυριακή 29/09/2024 στη Γαστούνη, από αστυνομικούς...
    Best Shop