7 μέρες στην Κίνα για τον Νεκτάριο Φαρμάκη! ΦΩΤΟ – Συζητήσεις με την Alibaba

    Ημερομηνία:

    Μετά από 7 ημέρες συνεχών επαφών στην Κίνα, σήμερα το μεσημέρι, επιστρέφει στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Στο σημαντικό αυτό ταξίδι του τον συνόδευε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος. Από την περασμένη Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, βρισκόταν στην πόλη Hanghzou, 12 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα σε μία από τις πιο ανεπτυγμένες  πόλεις της Κίνας αλλά και έδρα ορισμένων κολοσσών του παγκόσμιου ψηφιακού εμπορίου όπως η Αlibaba. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους πολίτες της περιφέρειας και μέσω βίντεο που ανήρτησε για το ταξίδι του. Η «Πολιτεία» εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από το επταήμερο Φαρμάκη – Παπαδόπουλο στην μεγαλούπολη της Κίνας, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια. Εκεί, εγκαινιάστηκε μια μεγάλη έκθεση ψηφιακού εμπορίου στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε  ως τιμώμενη περιφέρεια ενώ στην ίδια τοποθεσία έλαβε χώρα και η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της πόλης Hanghzou και της Δυτικής Ελλάδας. Στόχος, όπως έχει τονίσει ο κ.  Φαρμάκης, μια συνεργασία εξωστρέφειας και πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών αλλά και όχι μόνο. Μια συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας μεταξύ πανεπιστημιακών ερευνητικών ινστιτούτων και μια συνεργασία που μπορεί να βάλει την επιχειρηματικότητα της Δυτικής Ελλάδας στο χάρτη του ψηφιακού εμπορίου ανοίγοντας για πρώτη φορά τόσο μεγάλους ορίζοντες στην παγκόσμια αγορά. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Δυτική Ελλάδα ανοίγεται στον κόσμο, δείχνει την ιστορία, τον πολιτισμό της, την στρατηγική γεωγραφική της θέση, τις παραγωγικές της δυνατότητες και συνεχίζει την μεγάλη προσπάθεια που – σύμφωνα με τον Νεκτάριο Φαρμάκη – ξεκίνησε το 2019 προκειμένου συναντηθεί ο τόπος με το σύγχρονο κόσμο. Η Κινεζική μεγαλούπολη αλλά και οι υπεύθυνοι του ψηφιακού κολοσσού Alibaba γνώρισαν την περιφέρειά μας. Με ότι αυτό συνεπάγεται μελλοντικά για την περιοχή, το Πανεπιστήμιο κλπ. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν μία μεγάλη αποστολή, με συμμετοχή και επιχειρηματιών από την περιοχή (μέσω Επιμελητηρίου).

     

    7 μέρες στην Κίνα για τον Νεκτάριο Φαρμάκη! ΦΩΤΟ - Συζητήσεις με την Alibaba

     

    Φύτευση δένδρου φιλίας στο πάρκο της Hangtzu δίπλα στο μνημείο της UNESCO στη λίμνη west lake. Πλέον η Δυτική Ελλάδα είναι μέσα στις περιοχές που βάζουν γερές βάσεις εξωστρέφειας.

     

    7 μέρες στην Κίνα για τον Νεκτάριο Φαρμάκη! ΦΩΤΟ - Συζητήσεις με την Alibaba 7 μέρες στην Κίνα για τον Νεκτάριο Φαρμάκη! ΦΩΤΟ - Συζητήσεις με την Alibaba 7 μέρες στην Κίνα για τον Νεκτάριο Φαρμάκη! ΦΩΤΟ - Συζητήσεις με την Alibaba 7 μέρες στην Κίνα για τον Νεκτάριο Φαρμάκη! ΦΩΤΟ - Συζητήσεις με την Alibaba

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο νοσοκομείο ο Νίκος Μουτσινάς

    Στο νοσοκομείο «Υγεία» νοσηλεύεται εδώ και μια εβδομάδα ο Νίκος...

    Μπάιντεν: Φοβάται επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Γίνονται αμυντικές προετοιμασίες για το χτύπημα

    Η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν φοβάται επίθεση από...

    ΗΠΑ: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον τυφώνα «Helene»

    Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας «Helene» στις ΗΠΑ έχουν αφήσει...

    Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη Πισπιρίγκου

    Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου,...
    Best Shop