Ούτε το κουλούρι Θεσσαλονίκης άφησε ανέγγιχτο η ακρίβεια.
Το πλέον αγαπημένο συνοδευτικό του καφέ, το γρήγορο πρωινό για τους εργαζόμενους αλλά και το απαραίτητο κολατσιό για τους μαθητές… έγινε πλέον ένα πρόσθετο βαρίδι στα πολλά έξοδα που κατακλύζουν τα νοικοκυριά.
Στην Αθήνα, εκεί που το πληρώναμε κάποτε 50 λεπτά σήμερα έφτασε να κοστίζει 70 και 80 λεπτά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις… αγγίζει ακόμα και το 1 ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη, πολλά αρτοποιεία διατήρησαν την τιμή στα 0,60 λεπτά. Παρόλα αυτά και εκεί εντοπίσαμε υψηλότερες τιμές.
Αν δε επιλέξουμε γεμιστό κουλούρι, είτε το αγοράσουμε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, η τιμή είναι αρκετά τσιμπημένη.
Τα γεμιστά κουλούρια αναμένεται μάλιστα να γίνουν προσεχώς… ακόμα πιο ακριβά.
Το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών άλλα οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί ρεύματος είναι οι βασικοί λόγοι που οι ιδιοκτήτες φούρνων επικαλούνται.
Σε κάθε περίπτωση, ούτε και το απλό κουλούρι γλύτωσε από τον ορυμαγδό των ανατιμήσεων.