Αντιγριπικό εμβόλιο: Ξεκινά η χορήγησή του

    Ημερομηνία:

    Ξεκινάει και φέτος η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού και το Υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες να μην αμελήσουν τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος επικράτησης της γρίπης είναι κάθε χρόνο από Οκτώβριο έως Μάρτιο, επομένως είναι σημαντικό οι πολίτες να εμβολιαστούν έγκαιρα ώστε να αποφύγουν τις επιπλοκές της νόσου.

    Όλα τα συμβατικά εμβόλια χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα φαρμακεία. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει και φέτος όπως και πέρυσι, τα νέου τύπου ανοσοενισχυμένα εμβόλια κατά της γρίπης. Τα νέου τύπου εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή και συνιστώνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

    Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας από τη γρίπη, καθώς προλαμβάνει σοβαρές επιπλοκές και συμβάλλει στη συνολική μείωση της διασποράς του ιού. Συνιστάται να διενεργείται στο διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με βάση τη συνήθη έναρξη της εποχικής έξαρσης της γρίπης στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτελεσματικός και μπορεί να συγχορηγηθεί με το εμβόλιο κατά του COVID-19, σε διαφορετικά ανατομικά σημεία.

    «Εμβολιαστείτε έγκαιρα και προστατεύστε εσάς και τους γύρω σας», αναφέρεται από το υπουργείο Υγείας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα Ενωμένη: Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων σε πολιτικό ίλιγγο

    Ανακοίνωση για τη διαχείρηση της κατάστασης κατα τη διάρκεια...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/8/2025

    18:00 Novasports Start WTA 250 Τένις 20:00 Novasports Start WTA...

    Ντορέττα Παπαδημητρίου: Φορά μπικίνι και ολόσωμο μαγιό και… ρίχνει τα social media – ΦΩΤΟ

    Η Ντορέττα Παπαδημητρίου συνεχίζει να απολαμβάνει ξέγνοιαστες στιγμές απολαμβάνοντας στο έπακρο...

    Κωνσταντίνος Αργυρός – Δέσποινα Βανδή: «Κλείδωσε» η συνεργασία τους για τη νέα σεζόν

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Δέσποινα Βανδή θα είναι ένα από τα νέα...