Κρέας: Οι αυξήσεις στις τιμές του κρέατος επηρεάζουν και τις τιμές των burgers

    Ημερομηνία:

    Είναι, πια, αλήθεια: οι Αμερικανοί θεωρούν πλέον πολυτέλεια ένα γεύμα με τα άλλοτε φθηνά burgers.

    Μπορεί το 1948 οι αδερφοί McDonald να ξεκίνησαν να προσφέρουν μπιφτέκια για μόλις 15 σεντς, ωστόσο μετά από αρκετές δεκαετίες, οι Αμερικανοί, βλέπουν να χάνουν σιγά σιγά το άλλοτε αυτονόητο δικαίωμα στην απόλαυση ενός burger μέσα σε ένα fast food.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η μέση τιμή ενός burger σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού ήταν 8,41 δολάρια, αυξημένη κατά 16% σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ignite Menu της συμβούλου τροφίμων Technomic.

    Ακόμη και στα McDonald’sη μέση τιμή ενός Big Mac (χωρίς πατάτες, χωρίς ποτό, μόνο το σάντουιτς) τον Ιούνιο ήταν 5,29 δολάρια, μία αύξηση 21% από το 2019.
    Τα burgers έχουν γίνει πλέον αρκετά ακριβά που οι καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος να έχουν περιορίσει τις επισκέψεις τους στα fast food, γεγονός που οδήγησε την πρώτη πτώση πωλήσεων της αλυσίδας McDonald’s εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου.

    Το πρόβλημα είναι στο κρέας

    Η αλυσίδα προσπάθησε να ανταποκριθεί στην πρόκληση με προσφορές, κάτι που άλλοι ανταγωνιστές που είδαν επίσης τις πωλήσεις τους να υποχωρούν. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και δεν σχετίζεται με το γρήγορο φαγητό, αλλά με το βόειο κρέαςόπως επισημαίνει το Bloomberg.

    Η μέση τιμή λιανικής ανά λίβρα για κιμά βοείου κρέατος στις πόλεις των ΗΠΑ τον Αύγουστο ήταν 5,58 δολάρια ανά λίβρα, ένα υψηλό ρεκόρ που αντανακλά τους ιστορικά χαμηλούς αριθμούς των κοπαδιών βοοειδών στις ΗΠΑ, τα οποία έφτασαν σε χαμηλό 73 ετών τον Ιανουάριο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βιβλίο του Λόρδου Βύρωνα επέστρεψε σε βιβλιοθήκη μετά από…113 χρόνια

    Σε σχολική βιβλιοθήκη επέστρεψε μετά από 113 χρόνια βιβλίο...

    Τρίπολη: Φυτεία γίγας βρέθηκε σε δάσος – Με ελικόπτερο η μεταφορά των χασισόδεντρων (εικόνες)

    Super Puma επιστρατεύτηκε για την απομάκρυνση των πάνω από 1250 δενδρυλλίων...

    Ηλεία: Σκότωσαν αλεπού και την κρέμασαν από περίφραξη

    Σοκάρουν οι εικόνες σε χωριό του δήμου Πύργου Ηλείας, με...

    “Μαρία”: Η Αντζελίνα Τζολί μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για την Κάλλας (βίντεο)

    Στο Φεστιβάλ του Λονδίνου χθες παρουσιάστηκε η βιογραφική ταινία για...
    Best Shop