NASA: Τεράστια ηλιακή έκλαμψη θα χτυπήσει τη Γη τις επόμενες μέρες

    Ημερομηνία:

    Τεράστια ηλιακή έκλαμψη αναμένεται να χτυπήσει τη Γη, τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας μιας έκρηξης που σημειώθηκε στον ήλιο το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρει η NASA.

    Οι ηλιακές εκλάμψεις σύμφωνα με τη NASA είναι ισχυρές εκρήξεις ενέργειας που μπορεί να επηρεάζουν τις ραδιοεπικοινωνίες, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και τα σήματα πλοήγησης.

    Αυτή η έκλαμψη έχει κατηγοριοποιηθεί ως X-class, η οποία είναι η πιο υψηλή ταξινόμηση.

    Η NASA ανέφερε σχετικά πρόσφατη έκλαμψη με ανάρτηση στο “X”: «Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις ακτινοβολίας. Η επιβλαβής ακτινοβολία από μια έκλαμψη δεν μπορεί να περάσει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης για να επηρεάσει φυσικά τους ανθρώπους στο έδαφος. Ωστόσο, μπορούν να διαταράξουν την ατμόσφαιρα στο στρώμα όπου ταξιδεύουν τα σήματα GPS και επικοινωνιών».

     

    Τα τελευταία πέντε χρόνια, η μεγαλύτερη έκλαμψη από τον ήλιο έγινε φέτος τον Μάιο, σε ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως έκλαμψη X8.9.

    ICECAP

    Σύμφωνα με τη NASA, η ηλιακή καταιγίδα αυτής της εβδομάδας είναι αποτέλεσμα μιας έκλαμψης X7.1.

    Οι προηγούμενες εκλάμψεις φέτος είχαν ως αποτέλεσμα διαταραχές στις δορυφορικές επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

    Με την εισερχόμενη ηλιακή καταιγίδα, αποδεικνύει περαιτέρω ότι ο ήλιος έχει εισέλθει στο ηλιακό μέγιστο, το οποίο είναι η περίοδος στον 11ετή κύκλο του, όταν η ηλιακή δραστηριότητα είναι πιο εμφανής και το μαγνητικό πεδίο του αντιστρέφεται

    Οι επιστήμονες είχαν αρχικά προβλέψει ότι το ηλιακό μέγιστο θα ξεκινήσει το επόμενο έτος και θα ήταν λιγότερο ενεργό από τις κορυφές των περασμένων ηλιακών κύκλων. Ωστόσο, έγινε πιο γρήγορα.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα ξενοδοχεία κλείνουν απευθείας κρατήσεις με τους πελάτες τους

    Η σταδιακή απελευθέρωση των ξενοδοχείων από την υποχρέωση να...

    Γιατί είναι ντεμοντέ το Facebook; Ο Mark Zuckerberg έχει μια απάντηση

    Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που το...

    Στην αναμονή για τέσσερα χρόνια για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ»

    Αυτοχρηματοδοτούμενα έχουν καταλήξει να είναι τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης...

    Φορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ υποβολής – Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση φόρου

    Με εντατικούς ρυθμούς υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις οι πολίτες,...