Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Στο εδώλιο και απόστρατος αστυνομικός – Η απαγωγή από το Διακοφτό

    Ημερομηνία:

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, που απήχθη και δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012, από άτομα του φιλικού περιβάλλοντός του, τα οποία είχαν σκοπό να ζητήσουν από τη μητέρα του 26χρονου λύτρα ύψους 620.000 ευρώ.

    Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η υπόθεση είχε εξιχνιασθεί τον Οκτώβριο του 2012, ενώ με στοιχεία που προσκόμισε στις αστυνομικές Αρχές η μητέρα του Μάριου, με τη συνδρομή ενός Καναδού ιδιωτικού ερευνητή, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση συμμορίας και αρπαγή ο οικογενειακός φίλος της μητέρας του Μάριου, Π.Μ.

    ICECAP

    Μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών του Οκτωβρίου 2023, το οποίο ουσιαστικά αθώωνε και τον 42χρονο γιο του «εγκεφάλου» της υπόθεσης, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, και ο συνήγορός της, Νίκος Ρουσσόπουλος, προσέφυγαν στον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος και το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών απεφάνθη ότι ο 42χρονος θα πρέπει να δικαστεί κατηγορούμενος για συνέργεια στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου.

    Έτσι, αν και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση θα έμενε στο αρχείο, δώδεκα χρόνια μετά έρχεται η ανατροπή με την οποία ζητείται η δίκη τεσσάρων ατόμων. Με το υπ΄αριθμόν 1216/2024 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο εκδόθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο γιος του Π.Μ. θα καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της συμμετοχής στην αρπαγή του Μάριου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τα βασικά σημεία του βουλεύματος, ο κατηγορούμενος ήταν γνώστης του σχεδίου των γονέων του για την απαγωγή του Μάριου με σκοπό να ζητήσουν λύτρα 620.000 ευρώ. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά ο Μάριος πριν την απαγωγή του και τη δολοφονία του, κάτι το οποίο ποτέ ο 42χρονος δεν ανέφερε, αποκρύπτοντάς το. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος απόστρατος αστυνομικός διατηρούσε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς του, ενημερωνόντάς τους για ό,τι αφορούσε την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το σίριαλ που… αποκωδικοποιεί το ανδρικό γυμνό: «Όχι πέη πριν τις 9 το βράδυ»

    Στο τέταρτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του σίριαλ The...

    Αυτές είναι οκτώ χώρες στον κόσμο που δεν γιορτάζουν το Πάσχα

    Αποτελεί μια ιερή στιγμή περισυλλογής, πένθους και πίστης, που...

    Πλανήτης Άρης: Ενδείξεις ζωής «βλέπει» ερευνητής από τους μυστηριώδεις σχηματισμούς που ανακαλύφθηκαν

    Η επιφάνεια του πλανήτη Άρη φαίνεται να είναι ένα άγονο, κόκκινο...