ΠΑΤΡΑ: Κόντρα Περιφέρειας – Φαρμακευτικού Συλλόγου για τις εφημερίες! Ο ρόλος του έκπτωτου Προέδρου

    Ημερομηνία:

     Αναστάτωση επικρατεί στο φαρμακευτικό κόσμο της Αχαΐας αναφορικά με την υπογραφή και την σωστή κατανομή των εφημεριών. Η Περιφέρεια τονίζει την ανάγκη της αποκατάστασης της νομιμοποίησης του φαρμακευτικού Συλλόγου με τον έκπτωτο πρόεδρο του Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέα Σοφιανόπουλο να σημειώνει στον «Νεολόγο» πως δεν υπάρχει κάτι παράνομο.

    «Να αποκατασταθεί η νομιμοποίηση»

    Να αποκατασταθεί η νομιμοποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ζητάει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου να τονίζει πως δεν θα προχωρήσει σε καμία έγκριση των εφημεριών αν δεν ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία.

    «Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας οφείλει να αποκαταστήσει τη νομιμοποίηση του Συλλόγου ώστε να έχει δικαίωμα να αιτείται έγκριση των εφημεριών των φαρμακείων από την ΠΔΕ. Οποιαδήποτε απόφαση του Συλλόγου χωρίς την αποκατάσταση της νομιμοποίησης δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, καθώς είναι ανυπόστατη και ακυρωτέα».

    «Δεν υπάρχει κάτι παράνομο»

    «Από τον εσωτερικό κανονισμό των φαρμακευτικών Συλλόγων τον πρόεδρο κωλυόμενο αντικαθιστά πλήρως ο Αντιπρόεδρος. Οι εφημερίες βγαίνουν από επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου και υπογράφει αυτή τη στιγμή ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας όπως προβλέπεται. Οπότε δεν υπάρχει κάτι παράνομο», υποστηρίζει ο κ. Σοφιανόπουλος.

    «Στον αέρα»

    Κύκλοι του φαρμακευτικού κόσμου αντιδρούν αναφορικά με την κατάσταση των εφημεριών και το ποιος πρέπει να υπογράφει πλέον. Συγκεκριμένα, τονίζουν πως οι εφημερίες δεν έχουν σταλεί για επικύρωση και παραμένει άγνωστο ποιος θα τις υπογράφει για τους επόμενους τρεις μήνες. Μάλιστα, εντοπίστηκαν λάθη στο διαμοιρασμό τους καθώς ορισμένα φαρμακεία έχουν μόνο μια Δευτέρα το μήνα εφημερία ενώ κανονικά θα έπρεπε βάσει νόμου να έχουν δύο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ενώ μερίδα των φαρμακοποιών υπογραμμίζει στον «Ν» πως -με τις τελευταίες εξελίξεις και την καθαίρεση του κ. Σοφιανόπουλου- οι εφημερίες βρίσκονται στον αέρα ενώ δημιουργείται σταδιακά και παρακώλυση της Δημόσιας Υγείας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιδού πώς θα είναι ο Πατραϊκός με Αιολικό πάρκο (ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ)

    του Αχιλλέα Ροδίτη Όλοι θέλουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά...

    Νόμπελ Φυσικής: Στους καθηγητές Χόπφιλντ και Χίντον για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

    Οι καθηγητές  βραβεύτηκαν για θεμελιώδεις ανακαλύψεις και εφευρέσεις που επιτρέπουν...

    ΠΑΤΡΑ: Η Τροχαία αφαιρεί τουλάχιστον 5 ζευγάρια πινακίδες κάθε μέρα… μόνο από την Κανακάρη

    του Αχιλλέα Ροδίτη -  Μετά την έναρξη των έργων στο...
    Best Shop