«Άμεση ανάγκη για νέα πολιτική φαρμάκου στη χώρα»

    Ημερομηνία:

    Σε τόσο άσχημη κατάσταση έχει οδηγήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ελληνική κοινωνία και τη χώρα, δηλαδή στο «μη παρέκει», που μια νέα ομάδα βουλευτών της συμπολίτευσης, οχτώ αυτή τη φορά, διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή, καταθέτοντας πριν από λίγες ημέρες κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, η οποία αφορά στην απαλλαγή της συμμετοχής των συνταξιούχων στη φαρμακευτική δαπάνη. Και πως βέβαια να μην κάνουν ερώτηση οι συνάδελφοι βουλευτές, αφού οι οδυνηρές συνέπειες των αυξήσεων στις τιμές 850 φαρμάκων για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και δη τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δικαιούνταν το ΕΚΑΣ, δεν αναγνωρίζουν χρώματα και κόμματα. Μας πλήττουν όλους με ευθύνη της κυβέρνησης και των νεοδεξιών υπουργών της, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Κεραμέως.

    Γιατί αυτές οι νεοδεξιές πολιτικές είναι φτιαγμένες για να ευνοούν τις οικονομικές ελίτ εις βάρος των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία διαχρονικά πλήττεται από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων δοξασιών. Δοξασίες που πουθενά δεν έφεραν τα «επιθυμητά» αποτελέσματα, πουθενά δεν λειτούργησαν υπέρ του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος και παντού αναιρέθηκαν με επιστροφή σε δημόσιες πολιτικές αλληλεγγύης και ελέγχου της αγοράς.

    Στο πλαίσιο αυτό και πέραν της αλλαγής της πολιτικής του φαρμάκου την επόμενη ημέρα, ώστε αυτό να είναι προσιτό σε όλους και όλες, ανεξαρτήτως εργασίας και εισοδήματος, είναι αδήριτη ανάγκη να ξαναδούμε την ευρύτερη προνοιακή πολιτική του ελληνικού κράτους, με επέκταση των παροχών του ΕΟΠΥΥ. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο ιδωμένο υπό το πρίσμα του πρόσφατου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού και διαρθρωτικού σχεδίου που θα καταθέσει η Ελλάδα στην Κομισιόν δεν φαίνεται να έχει προοπτική λύσης, καθώς επίκειται περιστολή των δημόσιων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας, διά χειρός του παρακολουθούμενου υπουργού Οικονομικών.

    *Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας

    Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων...

    ΠΑΤΡΑ: «Γολγοθάς» για τον τραυματία δασοκομάντο, ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

    Στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία Βοήθεια»...

    Φοντάνα Ντι Τρέβι: Τέλος τα κέρματα στο σιντριβάνι, λόγω… υπερτουρισμού!

    Ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και ο αντιδήμαρχος...

    Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό είναι το εξώδικό του στα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

    Στο «κόκκινο» διατηρείται το θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο του Στέφανου...
    Best Shop