Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών από την Υεμένη στο κεντρικό Ισραήλ – Πυραυλική επίθεση από τις IDF στη Βηρυτό

    Ημερομηνία:

    Νετανιάχου: Ο «πόλεμος της αναγέννησης» θα τελειώσει μόνο όταν επιτευχθούν οι στόχοι του Ισραήλ

    «Αλλάζουμε την πραγματικότητα της ασφάλειας στην περιοχή μας», τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ειδική κυβερνητική συνεδρίαση, με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την επίθεση της Χαμάς.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιθέσεις ως «μαύρη ημέρα» και «την πιο φρικτή επίθεση κατά του εβραϊκού λαού μετά το Ολοκαύτωμα». Όμως, είπε, «σε αντίθεση με το Ολοκαύτωμα ξεσηκωθήκαμε εναντίον των εχθρών μας και δώσαμε έναν σκληρό πόλεμο».

    Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο επακόλουθος «πόλεμος της αναγέννησης» θα τελειώσει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι στόχοι του Ισραήλ. Αυτοί είναι η ανατροπή της Χαμάς, η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους, η «αποτροπή κάθε μελλοντικής απειλής από τη Γάζα προς το Ισραήλ» και η επιστροφή των Ισραηλινών με ασφάλεια στα σπίτια τους στο βορρά και στο νότο.

    Ο Νετανιάχου μοιράστηκε επίσης τα συλλυπητήριά του για τους Ισραηλινούς που έχασαν τη ζωή τους σε μάχες «στη Γάζα, στο Λίβανο και σε άλλα πεδία» από τις 7 Οκτωβρίου.

    Γάζα: Η Χαμάς ορκίζεται να διεξάγει μια μακρά μάχη φθοράς κατά του Ισραήλ

    Η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να διεξάγει μια «μακρά μάχη φθοράς» κατά του Ισραήλ, έναν χρόνο μετά την πολύνεκρη επίθεσή του την 7η Οκτωβρίου κατά του ισραηλινού εδάφους.

    «Η επιλογή μας είναι να συνεχίσουμε την αναμέτρηση με μια μακρά, επώδυνη και δαπανηρή μάχη φθοράς για τον εχθρό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπέιντα, σε βίντεο που προβλήθηκε από το Al Jazeera, το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.

    Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι αναχαίτισε τον πύραυλο από την Υεμένη

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-επιφανείας που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη προς το κεντρικό Ισραήλ τη Δευτέρα.

    Ο πύραυλος ενεργοποίησε τις σειρήνες, μεταξύ άλλων και στο Τελ Αβίβ.

    Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι στην Υεμένη δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την υποτιθέμενη εκτόξευση πυραύλου από τη χώρα αυτή.

    Τζο Μπάιντεν: Έχει έρθει η ώρα να τελειώσει ο πόνος

    Στο μήνυμά του για την μαύρη επέτειο από την εισβολή της Χαμάς και τη σφαγή που ακολούθησε στα ισραηλινά εδάφη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για το τέλος της κρίσης στον Παλαιστινιακό θύλακα.

    Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μαύρη «μαύρη επέτειο» και για τους Παλαιστίνιους «οι οποίοι άφησαν τη Χαμάς να φέρει τον όλεθρο και τον θάνατο τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα». Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στους νεκρούς αμάχους ανάμεσα στους οποίους και 46 πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και υπογράμμισε πως: «έχει έρθει η στιγμή να μπει ένα τέλος στον πόνο».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επτά λόγοι που «τα ξαναβρίσκουμε» μετά τον χωρισμό

    Ένας χωρισμός προκαλεί σχεδόν πάντα πόνο, δυστυχία και αρνητικά συναισθήματα. Παρόλα...

    Ήπαρ: Τα δημοφιλή ροφήματα που αυξάνουν κατά 85% την απειλή καρκίνου – Επικίνδυνο και ένα την ημέρα

    Οι περισσότεροι αγαπάμε να τα καταναλώνουμε. Συμπληρώνουν υπέροχα ένα...

    The World’s 50 Best Bars 2024: Τρία ελληνικά μπαρ στις θέσεις 51-100

    Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η λίστα 51-100 των The...

    Κάνιε Γουέστ – Μπιάνκα Σένσορι: Βάζουν τέλος στα δημοσιεύματα που τους θέλουν να χωρίζουν με μία κοινή εμφάνιση στο Τόκιο

    Ο Κάνιε Γουέστ και η Μπιάνκα Σένσορι έβαλαν τέλος στις φήμες που τους...
    Best Shop