Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιες αλλαγές εξετάζει το ΥΠΕΝ για τους καταναλωτές

    Ημερομηνία:

    Στα σκαριά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας φαίνεται πως βρίσκεται το σχέδιο για τις αλλαγές που θα γίνουν στα τιμολόγια ρεύματος των καταναλωτών.

    Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να καθιερώσει τα “πορτοκαλί” τιμολόγια ενώ μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2024, δηλαδή μόλις λήξει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τα ειδικά τιμολόγια ρεύματος ή τα “πράσινα” φαίνεται πως θα στρέψει εκατομμύρια  καταναλωτές στο να επιλέξουν  σταθερά ή «μπλε» τιμολόγια ρεύματος.

    Ενώ δεν αποκλείεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να νομοθετήσει ακόμη και τη μετακίνηση των οικιακών καταναλωτών στα σταθερά ή «μπλε» τιμολόγια. Πάντως εάν ισχύσει αυτό τότε θα  αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ελεύθερης αγοράς.   Υπενθυμίζεται δε πως οι οικιακοί καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στα μπλε ή στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος κλειδώνουν για 6  μήνες ή 12 μήνες τις χρεώσεις στους λογαριασμούς τους.

    Το σχέδιο

    Ο στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ε.Ε. και οι εγχώριοι οικιακοί καταναλωτές να κλειδώνουν σταθερά ή «μπλε» τιμολόγια ρεύματος και να μην έχουν σημαντικές μεταβολές στις τιμές  εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν συμβάσεις με σταθερά τιμολόγια ρεύματος.  Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και το σενάριο τα ειδικά ή τα “πράσινα” τιμολόγια ρεύματος να παραταθούν και μετά το 2024.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λογαριασμοί ρεύματος Οκτωβρίου: Αυτό είναι το ποσό της επιδότησης για τα ευάλωτα νοικοκυριά

    Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Οκτωβρίου για περισσότερα από 700.000...

    «Κάθε παιδί μπορεί να φοράει ό,τι θέλει» – Τι απαντούν πηγές του υπουργείου Παιδείας για τις σχολικές ποδιές

    «Η στολή καταργήθηκε ως υποχρέωση τον Φεβρουάριο του 1982»...

    Τρένα: Οι μηχανοδηγοί προχωρούν σε απεργία την Πέμπτη

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train την Πέμπτη...
    Best Shop