ΠΑΤΡΑ: Πέντε Πατρινοί στο εδώλιο για 2 εκατομμύρια ευρώ!

    Ημερομηνία:

    Στο «εδώλιο» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, κάθισαν σήμερα ο Αθηναίος αρχηγός, ο υπαρχηγός και 5 Πατρινοί, που κατηγορούνται ότι αποτέλεσαν μέλη Εγκληματικής Οργάνωσης, η οποία παρείχε παράνομες υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης.

    Η δίκη, που επρόκειτο να γίνει 15 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί οι «7» βαρύνονται με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως σύσταση και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Το παράνομο περιουσιακό όφελος ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές στις εταιρείες παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ περίπου.

    Η εξάρθρωση της Οργάνωσης είχε γίνει 14 Δεκεμβρίου 2022 από την Ασφάλεια Πάτρας, που αποκάλυψε ότι τα μέλη της δρούσαν από το 2016 έως το 2022, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

    Το πελατολόγιο της συγκεκριμένης Εγκληματικής Οργάνωσης αριθμούσε 1.950 άτομα, που κατέβαλλαν 13–15 € μηνιαίως, πολύ λιγότερα, δηλαδή, σε σχέση με τις νόμιμες συνδρομές.

    Από τους δράστες, 3 προέβαιναν σε νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων και είχαν ιδρύσει επιχειρήσεις σε Πάτρα και Ιωάννινα (εμπορία ειδών αρτοποιίας, λιανικό εμπόριο προϊόντων καφέ και εμπορία μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων).

    Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 7 Μαϊου 2025.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό είναι το εξώδικό του στα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

    Στο «κόκκινο» διατηρείται το θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο του Στέφανου...

    Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του microRNA

    Οι Αμερικανοί Victor Ambros (Βίκτορ Αμπρος) και Gary Ruvkun...

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης στην 52η Γενική Συνέλευση της CPMR

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Προέδρος της Επιτροπής Βαλκανίων &...

    Συνταξιούχοι – Αναδρομικά: 45000 δικαιούχοι πληρώνονται τον Οκτώβριο

    «Ζεστό χρήμα» αναμένεται να λάβουν εντός του Οκτωβρίου περισσότεροι...
    Best Shop