Ώρα μηδέν για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θυελλώδης» αναμένεται η Κεντρική Επιτροπή μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Στελέχη ζητούν τη διαγραφή του

    Ημερομηνία:

    «Θυελλώδης» αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις της χθεσινής ημέρας με το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη και το αίτημα στελεχών του κόμματος για διαγραφή του. Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνέντευξη που θα δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Πέμπτης (10/10) στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, “Ενώπιος Ενωπίω”.

    Το «φάντασμα» της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου πιο έντονα από ποτέ, ενώ και το κομματικό μέλλον του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη κρίνεται αβέβαιο. Η αντίστροφη μέτρηση για το τελικό ξεκαθάρισμα στους κόλπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει.

    «Θρυαλλίδα» των εξελίξεων ήταν η διαρροή του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, με τον τελευταίο να ζητεί την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου προειδοποιώντας ταυτόχρονα με εισαγγελική παρέμβαση.

    Η ενέργεια αυτή «πυροδότησε» την ένταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Πολύ περισσότερο, όταν η συνεδρίαση είχε ορισθεί, για να ανοίξουν οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων που είχαν κατατεθεί το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή των κυρίων Στέφανου Κασσελάκη, Απόστολου Γκλέτσου και Νικόλα Φαραντούρη.

    Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη αν και λίγες ώρες νωρίτερα, στον ΣΚΑΙ είχε πει ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία διάθεση» αποκλεισμού του ως υποψήφιος για την προεδρία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες μετά τα μεσάνυχτα έγινε τηλεδιάσκεψη των «87» για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους μέχρι το Σάββατο και την Κεντρική Επιτροπή. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν αναπόφευκτο τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές.

    Αναφορικά με τη διαγραφή του κ. Κασσελάκη, στον απόηχο και της εισήγησης της κυρίας Γεροβασίλη στην Πολιτική Γραμματεία, αυτή θα αποτελέσει το βασικό ζητούμενο της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και κάθε άλλο παρά αυτονόητη είναι η σύμπλευση της Επιτροπής Δεοντολογίας με τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ειδικά αν η Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή το πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ, κληθεί να εξετάσει το αίτημα διαγραφής του πρώην προέδρου του από το κόμμα, με δεδομένο ότι την άνετη πλειοψηφία στην Επιτροπή εξακολουθεί να διαθέτει στο πειθαρχικό του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Κώστας Ζαχαριάδης: «Να φύγει ο “βομβιστής με τις βόμβες”» – «Μας εξευτέλισε ο Κασσελάκης»

    Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ACTION24, κάλεσε να απομακρυνθεί από το κόμμα το άτομο που εμπλέκεται με μηνύσεις και καταγγελίες, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό «βομβιστής με τις βόμβες».

    Όταν ρωτήθηκε εάν αναφέρεται στον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε ξεκάθαρα: «Φυσικά! Αυτός δεν είναι που το έκανε;».

    Ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε την απογοήτευσή του, λέγοντας ότι κατά την προεκλογική περίοδο αναγκάστηκε να «μασάει τα λόγια του» αναφορικά με το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», ενώ ο Κασσελάκης το αγνόησε. «Μας εξευτέλισε», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι αριστερές αξίες δεν ταυτίζονται με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

    Επιπλέον, έθεσε το ερώτημα αν γνωρίζει κανείς άλλον πολιτικό που να έχει μηνύσει το κόμμα του ή να έχει στείλει εξώδικα.

    Συνεχίζοντας τις επικρίσεις, επισήμανε ότι ο Κασσελάκης οδήγησε το κόμμα από το 18% στο 6%. Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στον Πέτρο Παππά, στενό συνεργάτη του Κασσελάκη, για τις θέσεις του σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

    Παύλος Πολάκης: «Να αποσυρθούν άμεσα τα εξώδικα και να σταματήσει η παραφιλολογία περί διαγραφής υποψήφιου προέδρου»

    Παρέμβαση για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ο Παύλος Πολάκης ζητώντας «να αποσυρθούν άμεσα τα εξώδικα και να σταματήσει η παραφιλολογία περί διαγραφής υποψηφίου προέδρου».

    Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κάλεσε όλους να σταθούν «στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει το θέατρο σκιών όπου πρωταγωνιστούν δήθεν θύτες και δήθεν θύματα».

    Τονίζει, ακόμη, ότι «δεν μας αξίζει ούτε η κακομοιριά και τα εξώδικα, ούτε η μικροπολιτική ούτε τα σχέδια που εξυφαίνονται νύχτα σε υπόγεια!».

    «Αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί το μήνυμά μου, τότε επιθυμεί το κακό και όχι το καλό, την ρευστοποίηση και όχι την ενίσχυση της ιστορικά αναγκαίας μεγάλης πλειοψηφικής Αριστεράς. Η ώρα να συναντηθούμε όλοι με την ευθύνη μας, έφθασε!», καταλήγει.

    Αναλυτικά στην ανάρτησή του ανέφερε:

    «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ

    Έχω δηλώσει ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και θεωρώ μονόδρομο για την επανατοποθέτηση του κόμματος σε κυβερνητική τροχιά, την ομαλή εκλογή νέου προέδρου, χωρίς αποκλεισμούς.

    Η κοινωνία απαιτεί να κριθεί η εκλογή στο πεδίο της πολιτικής, με κατάθεση θέσεων και προγράμματος από όλους του υποψήφιους. Έχω δώσει πρώτος το παράδειγμα.

    Απευθύνω σήμερα κάλεσμα σε όλους του συνυποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να συναντηθούμε και να συμφωνήσουμε στους όρους ενός έντιμου και καθαρού αγώνα που θα δυναμώνει και δεν θα εξαϋλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

    Να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει το θέατρο σκιών όπου πρωταγωνιστούν δήθεν θύτες και δήθεν θύματα. Δε μας αξίζει ούτε η κακομοιριά και τα εξώδικα, ούτε η μικροπολιτική ούτε τα σχέδια που εξυφαίνονται σε νύχτα σε υπόγεια!

    Καλώ να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ τα εξώδικα και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ όλη η παραφιλολογία περί διαγραφής υποψηφίου προέδρου!!

    Δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπειά μου και δεν με αφορά οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, πέρα από μια ανοιχτή, μαζική, δημοκρατική διαδικασία. Να νικήσει αυτός που θα επιλέξει ο λαός της δημοκρατικής παράταξης!

    Στην βάση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να πάρουμε όλοι θέση δημόσια, σήμερα. Είμαι παρών για τον μεγάλο και νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι ένα κόμμα διευθετήσεων και τακτικισμών στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και μακρυά από τις ανάγκες των ανθρώπων!

    Αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί το μήνυμά μου, τότε επιθυμεί το κακό και όχι το καλό, την ρευστοποίηση και όχι την ενίσχυση της ιστορικά αναγκαίας μεγάλης πλειοψηφικής Αριστεράς.

    Η ώρα να συναντηθούμε όλοι με την ευθύνη μας, έφθασε!»

    Δείτε την ανάρτηση:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τυφώνας «Μίλτον»: Live εικόνα

    https://www.youtube.com/watch?v=3JhtuIMcWpk      

    Βόλος: 66χρονη μητέρα κατήγγειλε την κόρη της για κακοποίηση

    Στα δικαστήρια έφτασαν μάνα και κόρη στον Βόλο, μετά...

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προς ναυάγιο το debate Ανδρουλάκη – Δούκα

    Δεν θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν το debate ανάμεσα...

    Μίμης Πλέσσας: Θλίψη στο «ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο συνθέτη – Συγκινεί η Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα με τις δηλώσεις της

    Το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα είπαν σήμερα, (9/10)...
    Best Shop