ΠΑΤΡΑ: Αντεπίθεση Βαγενά κατά Ερμίνας και Ζαφειρόπουλου! Νέα κόντρα στον “Εμπορικό”

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζεται η κόντρα στον Εμπορικό Σύλλογο, αυτή τη φορά με απάντηση της παράταξης του Γιώργου Βαγενά προς την νυν Πρόεδρο Ερμίνα Διονυσάτου και τον πρώην Πρόεδρο Κώστα Ζαφειρόπουλο:

    Η απάντηση της προέδρου κ. Διονυσάτου σκόπιμα παραγνωρίζει γεγονότα τα οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει για να παραστήσει την διωκόμενη και το θύμα.

    Ας δούμε πώς έχει η κατάσταση.

    1. Στις εκλογές του 2022 η παράταξη μας αναδείχτηκε πρώτη με διαφορά από τις άλλες παρατάξεις με 6 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο.
    2. Συμφωνήσαμε προγραμματικά και υπογράψαμε με την παράταξη του κ.Σολωμού (3 έδρες)να γίνει 1,5 χρόνο πρόεδρος ο κ. Ζαφειρόπουλος από την παράταξη του και μετά να παραιτηθεί και να τον διαδεχτεί ο κ. Βαγενάς.

    Στην συμφωνία υπογράφει ότι στην ομοσπονδία θα κατέβουμε ΟΛΟΙ με το ψηφοδέλτιο του κ.Βαγενά.

    1. Με το τέλος της θητείας του κ. Ζαφειρόπουλου, ο κ. Βαγενάς παραχώρησε τη θέση του στην Κ. Διονυσάτου λόγω βεβαρημένου προγράμματος αλλά και ανάδειξης νέων προσώπων. Η παράταξή μας συμφώνησε και η παράταξη του κ.Σολωμού.
    2. Η κυρία Διονυσάτου ψηφίστηκε από τις δύο παρατάξεις, οι παρατάξεις των κ.κ Ρούπα Κατσιγιάννη την καταψήφισαν και η Αγωνιστική συσπείρωση ψήφισε λευκό.
    3. Με την εκλογή της η κ. Διονυσάτου αυτονομήθηκε, δεν ακολουθούσε συλλογικές διαδικασίες, δεν συγκαλούσε το πρόεδρείο λειτουργούσε με το ΕΓΏ και όχι με το ΕΜΕΊΣ.
    4. Παρόλες τις εκκλήσεις και προσπάθειες μας έπαψε να συνεργάζεται με το προεδρείο υποκαταστούσε τον γραμματέα κ.Σολωμό, τον ταμία και λειτουργούσε κατά το ρητό “ενός ανδρός αρχή”.
    5. Αποκορύφωμα ήταν να μεθοδεύσει στο Διοικητικό συμβούλιο την Τρίτη 17 /9/24 την “καρατόμηση” του ταμία με αναλήθειες και ευκαιριακές λυκοσυμαχιες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Ρούπα- Κατσιγιάννη(εκτός της Αγωνιστικής συνεργασίας), που είδαν στο πρόσωπό της την ευκαιρία να επιτεθούν στο προεδρείο, να σπιλώσουν την ιστορία του συλλόγου και αφού τον απαξιώσουν να γίνει η άλωση του.

    Η απόφαση της αποπομπής του ταμεία έχει προσβληθεί γιατί ήταν αντικαταστατική και εκτός του νόμου αφού δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη.

    1. Είχε μεθοδευτεί σε συνεργασία από ότι φαίνεται με τις παρατάξεις Ρούπα Κατσιγιάννη αφού τη Δευτέρα /9/24 μία μέρα δηλαδή πριν το διοικητικό συμβούλιο, ανέβαλε προγραμματισμένο προεδρείο, που συντονίζει και συζητά τις εισηγήσεις (προέδρου, γραμματέα, ταμία) στο διοικητικό συμβούλιο(επισυνάπτεται το e-mail).
    2. Τέλος αποκορύφωμα ήταν να θέσει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό τού Μεσολογγίου μαζί με τον κ.Ζαφειρόπουλο παρά την υπογραφή και δέσμευσή τους το 2022(το ευχαριστώ στον κ. Βαγενά που της παραχώρησε την προεδρία του).

    Μαζί τους και ο κ. Ρούπας, Κατσιγιάννης.

    Δηλαδή η ομοσπονδία τα γραφεία, η γραμματεία, τα διοικητικά συμβούλια, οι συνελεύσεις τα συνέδρια θα μεταφέρονταν στο Μεσολόγγι όπως πριν μερικά χρόνια είχαν μεταφερθεί στο Κιάτο. Τόσο πολύ αγαπούν την Πάτρα και το Πατραϊκό εμπόριο.

    Ας αναζητήσουν ψήφους στην επόμενη φορά από τους εμπόρους του Μεσολογγίου.

    Η συνδικαλιστική όμως τύφλωση τους οδηγεί  σε σκοτεινά μονοπάτια.

    Ευτυχώς οι συνάδελφοί μας από την Πελοπόννησο και Νοτιοδυτική Ελλάδα τους χάλασαν τα σχέδια και ο συνδυασμός μας κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία.

    1. Αφού όπως λέει η ίδια διαφώνησε με την παράταξή μας που την ανεδείξε τα προηγούμενα έξι χρόνια, είχε την ηθική υποχρέωση να υποβάλει την παραιτησή της αφού το αξίωμα που κατέλαβε ήταν μέσα από τη συλλογική προσπάθεια όλων.

    Από τα 6 μέλη που εξέλεξε η παράταξή μας δεν την ακολουθεί κανένας.

    11.Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Διονυσάτου υπερτερεί το εγώ, ή αυτοδικαίωση, η έλλειψη οποιασδήποτε κριτικής, η αυτοπροβολή,η έλλειψη ενσυναίσθησης ομάδας,ενώ απουσιάζει παντελώς κάθε έννοια, αυτοκριτικής και συλλογικότητας.

    1. Με έγγραφο μας που καταθέσαμε στον εμπορικό σύλλογο την 7/10/24 ζητάμε να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο (με την επιστροφή της),όπως ορίζει το καταστατικό άρθρο 10 παράγραφος 12 για να υποβάλει αν έχει την συνδικαλιστική ευθιξία την παραίτησή της ή να θέσει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο της.

    Εκεί Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι πίσω από το παραβάν και θα τις δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

    Δεν ζητάμε δηλαδή τίποτα παραπάνω παρά να εφαρμοστούν η ηθική, η δεοντολογία το καταστατικό και ο νόμος.

    Γιατί την πολιτική και συνδικαλιστική “προδοσία” πολύ αγάπησαν τον “προδότη” όμως κανένας λέει το σοφό γνωμικό.

    Σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί η κ. Διονυσατου θα δημοσιοποιήσουμε  την έγγραφη συμφωνία που έγινε το 2022 για να αντιληφθούν οι συνάδελφοί μας πως τιμούν την υπογραφή τους η κ.Διονυσάτου και ο κ.Ζαφειρόπουλος.

    Ειλικρινά θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ από τον εμπορικό κόσμο για τις προσωπικές πολιτικές που ακολουθήσαν άτομα  που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική που ακολουθούσε ο συνδυασμός μας όλα αυτά τα χρόνια Ανεξάρτητος, Ενωτικός, Διεκδικητικός.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεταναστευτικό: Συναγερμός στην Αθήνα για τις ροές μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

    Εντονη ανησυχία και κινητοποίηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες...

    Δυτική Αχαΐα: Τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου γηπέδου 5χ5 στο Λάππα

    Παραδόθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 στο Δήμο Δυτικής...

    Διαμαντής Κανελλόπουλος: “Ημέρες και πάρεργα της Δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου”

    Ακολουθεί επίσημη ανακοίνωση του Διαμαντή   Κανελλόπουλου Ακόμη μια χρονιά της...

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος κατέθεσε επίσημα υποψηφιότητα με 117 υπογραφές

    «Η υποψηφιότητά μου, αλλά και υποβολή της σήμερα, αποδεικνύει...
    Best Shop