ΔΕΙΤΕ τις καταθέσεις των Πατρινών στις τράπεζες! Ποιοι είναι πλούσιοι και ποιοι… φτωχοί!

    Ημερομηνία:

    Κοντά στο 1 εκατομμύριο είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Αχαϊα και από τις μεγάλες πόλεις στην χώρα, μόνο το Ηράκλειο… την ξεπερνά. Όμως είναι γνωστή η οικονομική ευμάρεια των Κρητικών. Ωστόσο από τα στοιχεία που ανακοινώνει η Τράπεζα της Ελλάδος διακρίνουμε ότι στο παρελθόν… υπήρξαν και καλύτερες εποχές για το νομό! Ένα ακόμη στοιχείο που παρουσιάζει σήμερα η «Πολιτεία» είναι ότι το 70% των τραπεζικών λογαριασμών των Πατρινών είναι της τάξης των… 1000 ευρώ! Από το υπόλοιπο 30% οι περισσότεροι είναι μέχρι 10.000 ευρώ και ελάχιστοι ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. Καταθέσεις 5.001 – 50.000 ευρώ έχει το 13% των καταθετών, οι οποίοι κατέχουν συνολικά καταθέσεις ύψους 67,381 δισ. ευρώ ή το 35,7% του συνόλου των καταθέσεων.

    Καταθέσεις 50.001 – 100.000 ευρώ έχει το 1,4% των καταθετών, οι οποίοι κατέχουν συνολικά καταθέσεις ύψους 29,63 δισ. ευρώ ή το 15,7% του συνόλου των καταθέσεων. Ωστόσο σε όλη τη χώρα θα πρέπει να τονιστεί πως τον Αύγουστο 2024 παρατηρήθηκε αύξηση στις καταθέσεις κατά 1,035 δισ. ευρώ (στα νοικοκυριά) ενώ στις επιχειρήσεις η αύξηση έφθασε τα  146,8 δισ. ευρώ.

    Στην Αχαία το μέσο ποσό κατάθεσης ανά κάτοικο είναι 11.000 ευρώ. Αρα το ύψος των ποσών των Αχαιών που βρίσκονται στις τράπεζες με βάση τον πληθυσμό ξεπερνά τα 3,5 δις ευρώ. Θα πρέπει να τονιστεί πως ο νομός Ηρακλείου αν και με πληθυσμό 30.000 κατοίκους λιγότερους, έχει καταθέσεις που ξεπερνούν τα 4,2 δις ευρώ.

    Από τις εταιρείς με μεγάλη δράση στην Αχαϊα, πρώτη σε τζίρο έρχεται η Ολυμπία Οδός. Στην θέση 93 όμως, με τον μεγαλύτερο τζίρο και στις 100 καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι η Πατρινή εταιρεία Πέττας Παύλος ΑΒΕΕ (στην Βιομηχανική Περιοχή). Στις καλύτερες επιχειρήσεις συγκαταλέγεται και η Λουξ ενώ συνεχή άνοδο παρουσιάζει και η Coffee Island όπως και η Coffee Brands.

    Στους μεγαλοκαταθέτες της Πάτρας συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι εισοδηματίες. Γνωστές οικογένειες Πατρινών με μεγάλες ιδιοκτησίες. Είναι χαρακτηριστικό πως οικογένεια της Πάτρας μόνο από 4 κτίρια που νοικιάζει στο κέντρο λαμβάνει ενοίκια άνω των 100.000 ευρώ μηνιαίως!

    Σε επίπεδο Περιφέρειας και με βάση τα στοιχεία για την… φτώχεια, η Δυτική Ελλάδα θεωρείται η δεύτερη από το τέλος… φτωχότερη περιφέρεια από τις 13 της χώρας. Από το 2022 και μετά όμως έχει παρουσιαστεί ανάκαμψη και αυτό δίνει ελπίδα πως σύντομα η Περιφέρεια θα «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεταναστευτικό: Συναγερμός στην Αθήνα για τις ροές μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

    Εντονη ανησυχία και κινητοποίηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες...

    Δυτική Αχαΐα: Τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου γηπέδου 5χ5 στο Λάππα

    Παραδόθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 στο Δήμο Δυτικής...

    Διαμαντής Κανελλόπουλος: “Ημέρες και πάρεργα της Δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου”

    Ακολουθεί επίσημη ανακοίνωση του Διαμαντή   Κανελλόπουλου Ακόμη μια χρονιά της...

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος κατέθεσε επίσημα υποψηφιότητα με 117 υπογραφές

    «Η υποψηφιότητά μου, αλλά και υποβολή της σήμερα, αποδεικνύει...
    Best Shop