Τα 3 σημάδια ότι είστε κακοί στη δουλειά σας – Τι λέει ένας ειδικός με εμπειρία 40 ετών

    Ημερομηνία:

    Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί που ανησυχούν για την απόδοσή τους στη δουλειά δεν έχουν πραγματικό λόγο να ανησυχούν και η αμφισβήτηση είναι απλώς μέρος της ανέλιξής τους ή δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ωστόσο, ορισμένες φορές, κάποιοι είναι πράγματι κακοί στη δουλειά τους και δυσκολεύονται να το δουν και να το παραδεχτούν.

    Αυτό δηλώνει ο Chris Williams, πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού στη Microsoft με τουλάχιστον 40 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, ο οποίος σημειώνει σε κείμενό του στο Business Insider ότι οι εργαζόμενοι αυτοί τείνουν να χάνουν τις προθεσμίες τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους στόχους τους ή παραδίδουν δουλειά χαμηλότερου επιπέδου, με αποτέλεσμα τελικά να ταλαιπωρούνται συνεχώς και αδίκως.

    Πώς όμως μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αυτούς που απλώς περνούν μια κακή φάση στη δουλειά και όσους είναι στ’ αλήθεια κακοί; Ο Williams σημειώνει ότι υπάρχουν τρεις τρανταχτές ενδείξεις για όσους δυσκολεύονται σε καθημερινό επίπεδο:

    1) Αρνητικά σχόλια

    Ο πιο προφανής τρόπος να μάθετε ότι η επίδοσή σας δεν είναι καλή είναι οι άμεσες αναφορές από τον προϊστάμενό σας. Σας λέει ότι η δουλειά σας είναι κακή; Σας ζητάει συνεχώς να ξαναπιάσετε από την αρχή ορισμένα πράγματα; Μήπως σπανίζουν τα θετικά σχόλια και τις περισσότερες φορές κάτι πάει λάθος;

    O Williams σημειώνει βέβαια ότι ορισμένοι προϊστάμενοι ζητούν πάντοτε το κάτι παραπάνω και θέλουν να βλέπουν τα πράγματα να βελτιώνονται. Υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι δεν θα πουν εύκολα μια καλή κουβέντα. Αν όμως το σχόλιο προς τα εσάς είναι συγκεκριμένο, λεπτομερές και -το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση- αληθές, τότε πρέπει να τους ακούσετε. Τότε είναι που υπάρχει πρόβλημα με τη δουλειά που κάνετε.

    Στην περίπτωση αυτή οφείλετε να ακούσετε προσεκτικά τους τομείς της δουλειάς σας που επιδέχονται βελτίωση, ώστε να δείτε εάν πρόκειται για πράγματα που μπορείτε να τελειοποιήσετε ή για άλλες πτυχές που είναι άκρως απαραίτητες για την καθημερινή σας λειτουργία στο γραφείο.

    2) Κανένα σχόλιο

    Πολύ πιο δύσκολο είναι να εντοπίσει κανείς ότι υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει εάν δεν δέχεται κανένα απολύτως σχόλιο. Η σιωπή όμως, σύμφωνα με τον Williams, μπορεί να θεωρηθεί υπό ορισμένες περιπτώσεις προβληματικό σημάδι.

    Εάν ο προϊστάμενός σας δεν σας μιλά ποτέ, ακυρώνει τις συναντήσεις μεταξύ σας ή ακόμα και σας αποφεύγει ενεργά, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, διότι ενδέχεται να αποφεύγει τη δύσκολη συζήτηση που αφορά την επίδοσή σας. Ακόμα χειρότερο είναι όταν και οι συνάδελφοι συμμετέχουν στη σιωπή αυτή, ίσως επειδή δεν θέλουν να συσχετιστούν με την ποιότητα της δουλειάς σας. Αντί να πουν κάτι δύσκολο, επιλέγουν να μην μιλήσουν καθόλου.

    Ο Williams τονίζει ότι εάν σας απομονώνουν οι συνάδελφοι και ο προϊστάμενός σας, δεν είναι καλό σημάδι. Η σιωπή αυτή είναι τόσο μεγάλη ένδειξη προβλήματος, όσο και μία άμεσα κακή κριτική από τον προϊστάμενό σας.

    3) Δουλεύετε δυσανάλογα πολύ

    Ενα τελευταίο προβληματικό σημάδι που μπορεί να δείχνει ότι είναι κάποιος κακός στη δουλειά του είναι εάν δουλεύει πολύ σκληρά, περισσότερο από τους συναδέλφους του ή περισσότερο απ’ όσο αντέχει ο ίδιος.

    Ναι, κάποιες δουλειές είναι δύσκολες, κάποιες χρειάζονται περισσότερο χρόνο απ’ όσον μπορεί να τους αφιερώσει κανείς. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε συνεχώς περισσότερο χρόνο από τους άλλους, δεν είναι καλό σημάδι, σημειώνει ο Williams. Εάν δηλαδή σας παίρνει ατελείωτες ώρες να λύσετε ζητήματα, τα οποία οι συνάδελφοί σας διαχειρίζονται συχνά ως μέρος της ρουτίνας τους, δεν είναι καλό. Εάν δεν καταφέρνετε ποτέ να προχωρήσετε, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τα πηγαίνουν μια χαρά, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

    Ο Williams τονίζει ότι εάν βλέπετε συνεχώς ένα από τα παραπάνω σημάδια, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στον προϊστάμενό σας, στους συναδέλφους σας ή να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια. Διαφορετικά, η έξοδος από τη δουλειά αυτή θα είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ή, ακόμα χειρότερα, θα οδηγηθείτε σε μία άσχημη εργασιακή ζωή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακρίβεια: Το 1 στα 5 ευρώ των νοικοκυριών το 2023 πήγαν στα τρόφιμα – Δαπάνη 22 δισ. για είδη παντοπωλείου

    Σημαντικές αλλαγές στη διατροφή παρατηρούνται τη τελευταία δεκαπενταετία όσον...

    Γιώργος Λιάγκας: «Έκανα λάθος, αναλαμβάνω την ευθύνη» λέει μετά τις αντιδράσεις για το ρεπορτάζ με το ακίνητο όπου πέθανε ο Μπάλντοκ

    Το σημερινό ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό» στην οποία ο Γιώργος Λιάγκας παρουσίασε...

    Ρωσία: Οριστική η αποχώρηση του κολοσσού ειδών υγιεινής και τροφίμων, Unilever – Πούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία

    Ο βρετανικός κολοσσός προϊόντων υγιεινής, καλλυντικών και ειδών διατροφής...

    Τυφώνας Μίλτον: Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της – Αναφορές για 4 νεκρούς, εκατομμύρια πολίτες δίχως ρεύμα

    Ο τυφώνας Μίλτον διασχίζει σήμερα τη Φλόριντα των ΗΠΑ και, μολονότι...
    Best Shop