ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Δήμος VS κατοίκων για τον αντιλοστάσιο στην Ρομάντζα

    Ημερομηνία:

    Εκδικάστηκαν χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι της περιοχής εναντίων του ∆ήμου ζητώντας την μετατόπιση της εγκατάστασης του αντλιοστασίου της ∆ΕΥΑΠ από την πλατεία στην Ρομάντζα.

    Από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας ∆ιάσωσης Ρομάντζας» κατέθεσε ως μάρτυρας η  εκπρόσωπος Όλγα Ανδριακοπούλου, η οποία εστίασε στο γεγονός ότι «αυτός ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ως πλατεία, έχει απαλλοτριωθεί για αυτόν τον σκοπό και με το συγκεκριμένο έργο αίρεται η χρήση της. Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί η πλατεία. Υποστηρίζουμε το έργο, σε εναλλακτικά σημεία. Έχουμε στο πλευρό μας συλλόγους και πολίτες που πιστεύουν πως πρέπει να αξιοποιήσουμε τις τεχνικές λύσεις που υπάρχουν και να μην υπάρχει αδιαλλαξία». Ο κ. Τσάτσος, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ∆ΕΥΑΠ κατέθεσε πως η επιλογή του χώρου ήταν μονοσήμαντη και πως δεν μπορεί το αντλιοστάσιο να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο καθώς πρέπει να πληρούνται τεχνικα χαρακτηριστικά, όπως κλίσεις, κ.ά. Τόνισε πως το σημείο το υπέδειξε ο ∆ήμος και πως «στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε με τον βέλτιστο τρόπο και τις οσμές από τα λύματα», ενώ έκρουσε τον κώδωνα σε περίπτωση που σταματήσουν οι εργασίες ή γίνουν τροποποιήσεις για να μην εγκριθεί το έργο που αφορά στην αποχέτευση αστικών λυμάτων. Επεσήμανε ότι έχουν κατασκευαστεί 30 αντλιοστάσια, τη χωροθέτηση την έχουν κάνει οι θεσμοί και πως δεν υπάρχουν σε άλλα σημεία αντιδράσεις.

    Κ. ΠΕΛΕΤΙ∆ΗΣ: «∆ΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

    Στο ∆ικαστήριο κατέθεσε και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του ∆ήμου λέγοντας πως «προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα
    με τους βόθρους και να καθαρίσει η θάλασσά μας. Ήταν αίτημα χρόνων των κατοίκων από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι την Πάτρα». Σημείωσε επίσης πως «το σημείο επελέγη όχι κατά προτίμηση, αλλά με επιστημονικούς όρους και με μετρήσεις».

    Θ. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ»

    Ο δικηγόρος Πατρών, Αθανάσιος Βγενόπουλος υπογράμμισε στην «Γ» πως «επισημάναμε στον ∆ήμαρχο Κ. Πελετίδη ότι το 2007, ως μέλος της αντιπολίτευσης, αντιτάχθηκε να αλλάξει χρήση μια πλατεία στην οδό Θεσσαλονίκης για να γίνει χώρος στάθμευσης και σήμερα μάς είπε πως θα κάνουμε την πλατεία χαβούζα! Εμείς επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, πως αυτά τα έργα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από συγκεκριμένα Ταμεία που αφορούν την Πράσινη Ανάπτυξη και αφορούν την βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών και όχι υποβάθμισης. Αυτά τα έργα, όπως γίνονται τώρα, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να απενταχθούν, και τα 8 εκατ. ευρώ να τα πληρώσουμε». Να αναφερθεί πως στο ∆ικαστήριο έκανε παρέμβαση εκπρόσωπος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας, λέγοντας πως συμφωνούν να γίνει το έργο. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα. Στο ∆ικαστήριο παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και στελέχη της ∆ημοτικής Αρχής.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρχεται νέα ερώτηση στη Βουλή από «γαλάζιους» βουλευτές

    Οι… κινήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ που καλλιεργούν κλίμα εσωστρέφειας προβληματίζουν...

    Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Αντιμέτωποι με «τσουνάμι» κατασχέσεων 588.000 φορολογούμενοι

    Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημοσιοποίησε η...

    «Έσπασε» ο Τάκης Ζαχαράτος για τη Μαρινέλλα: «Με την μητέρα μου ήταν μια παρόμοια κατάσταση»

    Ο Τάκης Ζαχαράτος βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πλατό της...
    Best Shop