Κώστας Σβόλης: Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη – Κώστας Σβόλης” αναφέρεται:

    Η Πάτρα απώλεσε μία ακόμη ευκαιρία με αναπτυξιακή διάσταση. Δεν προκρίθηκε το λιμάνι της πόλης μας ως πιθανή πύλη εισόδου της Ινδίας προς την Ευρώπη. Ο εμπορικός σύνδεσμος μιας μεγάλης αναπτυσσόμενης χώρας  και της Γηραιάς ηπείρου θα βρίσκεται εκτός Πατρών.

    Βέβαια για τη Δημοτική Αρχή αυτό μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα. Αντιλαμβάνεται με άλλο τρόπο τη λέξη ανάπτυξη σε σχέση με την πλειοψηφία των πολιτών.

    Για εμάς η ανάπτυξη μπορεί να συνοδευτεί με επενδύσεις, με  ευημερία, με θέσεις απασχόλησης, με εισόδημα, με τόνωση της τοπικής αγοράς, με βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

    Για τη Δημοτική Αρχή είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη αποτελεί τροχοπέδη στην καλλιέργεια  της ταξικής συνείδησης και στα ουτοπικά και ανεφάρμοστα σχέδια της αταξικής κοινωνίας της ευτυχίας, που θα επιτευχθεί μέσω της κοινωνικής επανάστασης. Είναι ευκόλως αντιληπτό ότι ο πολίτης που ευημερεί δεν θα πεισθεί ποτέ να γίνει κατευθυνόμενος και δεκτικός  δογματικών,  ιδεοληπτικών, γραφειοκρατικών και επαναστατικών απόψεων.

    Το απαξιωτικό, όμως, για τους πολίτες-ψηφοφόρους  των τριών μεγάλων κομμάτων που άσκησαν διοίκηση στη χώρα μας (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ), δεν είναι ότι η Δημοτική Αρχή έχει τη δική της πολιτική άποψη. Είναι ότι, ενώ  η πόλη βυθίζεται στην εσωστρέφεια και στην οικονομική παρακμή, η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει εαυτόν ως μοναδικό σωτήρα του λαού ενώ  όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θεωρείται ότι αντιπαλεύονται τα λαϊκά συμφέροντα. Το να εκμεταλλεύεσαι  την αγωνία του λαού και ταυτόχρονα να μην πιστεύεις στην κοινωνική παρέμβαση,  παρά μόνο στην ολική κοινωνική ανατροπή,  αποτελεί υποκρισία και καπηλεία.

    Ας απαντήσουμε, λοιπόν, όλοι μας με τη συλλογιστική της ενότητας και της σύμπραξης «υγιών» απόψεων και προσώπων, με στόχο την κοινωνική προστασία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δήμος Πατρέων προς καταστηματάρχες: Τελευταία προειδοποίηση, εκδώστε τώρα άδειες για τραπεζοκαθίσματα

    Η Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων, καλεί...

    Δεκάχρονοι μαθητές τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους

    Ένα ακόμη βίαιο επεισόδιο μεταξύ μαθητών δημοτικού σχολείου έλαβε...

    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βασιλόπουλου στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

    Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», επισκέφτηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου...

    Γαλλία: Ένας νεκρός από το πέρασμα της καταιγίδας Κερκ, 67.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

    Η καταιγίδα Κερκ, η οποία έπληξε χθες τη δυτική Ευρώπη,...
    Best Shop