Ραβασάκια-σοκ στους αγρότες – Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά πίσω τις επιδοτήσεις

    Ημερομηνία:

    Εξοργισμένοι είναι χιλιάδες αγρότες από το νέο φιάσκο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος «εντόπισε» λάθος σε πληρωμές επιδοτήσεων και τώρα ζητά επιστροφές χρηματικών ποσών, ακόμα και χιλιάδων ευρώ

    «Σας γνωρίζουμε ότι κατά τον τελευταίο διασταυρωτικό έλεγχο πληρωμών του Οκτωβρίου 2023 για το έτος αιτήσεων 2022 διαπιστώθηκε ότι λάβατε το ποσό των ;;;,00 ευρώ αντί του ορθού ποσού των ;;;,00 ευρώ, ως εκ τούτου προέκυψαν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά τα οποία πρέπει να ανακτηθούν… Παρακαλούμε, όπως κατατεθεί ως αχρεωστήτως καταβληθέν το συνολικό ποσό των ;;;,00 ευρώ έως 29/10/2024», είναι η επιστολή που ξαφνικά έλαβαν οι αγρότες.

    Τα ζητούμενα ποσά ανέρχονται συνολικά στα 52,3 εκατ. ευρώ και αφορούν στις ενισχύσεις του 2022 που καταβλήθηκαν από… σφάλμα του ανεξάρτητου τεχνικού συμβούλου σε 196.083 δικαιούχους, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του 2021, όπως αποκάλυψε στον Peloponnisos FM ο πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Παύλος Σατολιάς, σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

    Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα θα πρέπει να βγουν από άδειες τσέπες, καθώς η απόλυτη πλειοψηφία των παραγωγών αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες για την εκμετάλλευσή του και τη συνέχιση της παραγωγής.

    Για την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση ήδη έχει παρέμβει η Εθνική Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο υπΑΑΤ, αίτημα το οποίο ακόμα έχει μείνει ακόμα αναπάντητο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φρίκη: Τεμάχισε και μαγείρεψε την μητέρα της – Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε κατσαρόλα

    Μια γυναίκα στο Κεντάκι των ΗΠΑ που ισχυριζόταν ότι κάνει ξόρκια,...

    Άννα Βίσση: Τραγούδησε στη Ματούλα Ζαμάνη και της είπε ότι θα βγάλει την μπλούζα της

    Η Ματούλα Ζαμάνη εμφανίστηκε στο κέντρο όπου τραγουδά η Άννα Βίσση στη Θεσσαλονίκη,...

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Oι τελευταίες ώρες πριν τις «πράσινες» κάλπες

    Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν- για δεύτερη συνεχόμενη...

    Νάντια Μπουλέ: «Είμαι 40 και δουλεύω από τα 11»

    H Νάντια Μπουλέ ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Happy Day...
    Best Shop