ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Θύμα εκβιασμού γνωστός δικηγόρος! Του έδειξαν… δήθεν προσωπικές του στιγμές!

    Ημερομηνία:

    Θύμα κυκλώματος εκβιαστών έπεσε o Ηλείος δικηγόρος Γιάννης Παπαδημητρίου, καθώς κάποιοι στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν κέρδη, τον απείλησαν πως αν δεν ενδώσει στις απαιτήσεις τους, θα στείλουν βίντεο που θα τον εκθέτει στις επαφές του.

    Μάλιστα του έδειξαν μέσω υπολογιστή μονταρισμένο βίντεο με δήθεν προσωπικές του στιγμές. Συγκριμένα στο ολίγων δευτερολέπτων βίντεο όπου εικονίζεται ο ίδιος να εργάζεται, να ετοιμάζει καφέ και να περιφέρεται στο χώρο του, έχουν μονταριστεί στιγμιότυπα με προσωπικές στιγμές αγνώστου ανδρός (δεν φαίνεται πρόσωπο).

    Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς άμεσα το θύμα κατέφυγε στην Αστυνομία που διεξάγει έρευνα για να ανακαλύψει τον εκβιαστή από τα ψηφιακά του ίχνη.

    Με στόχο να μην βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι στην θέση του, να μην υποστούν όλη αυτή την συναισθηματική πίεση δέχθηκε να μιλήσει στην εφ. «Πατρίς» και στην δημοσιογράφο Γιούλη Ηλιοπούλου.

    «Είναι αδιανόητο για όποιον δεν έχει βιώσει τέτοια κατάσταση να καταλάβει την ψυχολογική βία που υπέστην, τον τρόμο και τον πανικό που έζησα» μας λέει.

    Το ιστορικό

    «Χθες το απόγευμα (10.11.2024) βρισκόμουν στο γραφείο μου και εργαζόμουν όταν εντελώς ξαφνικά στον υπολογιστή μου άνοιξε η εφαρμογή google chat και εμφάνιζε σε φυσική ροή το πρόσωπο μου και τον κορμό του σώματος μου όπως καθόμουν.

    Αναρωτήθηκα μήπως κατά λάθος ενεργοποίησα με κάποιο κουμπί του πληκτρολογίου την κάμερα web που ήταν συνδεδεμένη στον υπολογιστή, αυτή η εικόνα διήρκεσε περίπου 4 με 5 δευτερόλεπτα και εξαφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο που είχε εμφανιστεί.

    Εξακολούθησα την εργασία μου θεωρώντας ότι ήταν λάθος δικό μου αλλά μετά από λίγο εμφανίστηκε πάλι στην οθόνη του υπολογιστή μου η ίδια εφαρμογή δείχνοντας ότι έχω σηκωθεί από την καρέκλα μου όπως πράγματι είχε γίνει.

    «Πανικοβλήθηκα»

    Και κάπου εδώ ξεκινά ο εφιάλτης για τον κ. Παπαδημητρίου.

    Ο ίδιος αφηγείται : «μετά από 15 λεπτά περίπου άνοιξε εκ νέου η εφαρμογή όπου μου έστειλαν ένα βίντεο που με έδειχνε στο χώρο μου στο οποίο είχαν προσθέσει προσωπικές σκηνές κάποιου άλλου άνδρα, το πρόσωπο του οποίου δεν διακρίνεται.

    Αυτό το βίντεο κράτησε περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τον χρόνο μέσα στην ταραχή μου και αμέσως εξαφανίστηκε από την οθόνη μου.

    Τότε άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα στην ίδια εφαρμογή, λέγοντάς μου ότι αν δεν θέλω να αναρτήσουν το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνω ότι μου υποδείξουν.

    Μέσω διαδικασίας μεταφοράς χρημάτων εκτός τράπεζας ,τους απέστειλα χρηματικό ποσό και με διαβεβαίωσαν ότι εφόσον γίνει ο έλεγχος θα διαγράψουν το βίντεο.

    Την ίδια στιγμή μετάνιωσα που μέσα στον πανικό μου φέρθηκα παράλογα και επί τόπου κάλεσα την Ασφάλεια Πύργου, η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε στην κλήση μου και κατέφθασε στο γραφείο μου.
    Ευτυχώς δηλαδή μου ήρθα στα σύγκαλά μου γιατί αυτοί οι «κύριοι» μετά από λίγο άρχισαν εκ νέου να απαιτούν υπέρογκα ποσά.

    Ευχαριστώ τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κ.κ. Θεοδωρακόπουλο Αλέξανδρο και Μαρούντα Άκη για την άμεση ανταπόκρισή τους , για τις προσπάθειες που κατέβαλαν καθώς και για τα λόγια συμπαράστασης προς το πρόσωπό μου».

    «Γνωστό» στις αρχές το κύκλωμα

    Στην συνέχεια της συζήτησής μας ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει: «Σε επικοινωνία των αστυνομικών με συνάδελφό τους στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην ΓΑΔΑ, στην Αθήνα, αφού του εξήγησαν την όλη υπόθεσή μας μας ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόγραμμα που χακάρει το wi -fi και τον υπολογιστή και ουσιαστικά χρησιμοποιεί ό,τι υπάρχει μέσα στον υπολογιστή (κάμερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ).
    Όπως μας εξήγησε, είναι γνωστός ο τρόπος δράσης τους, αφού αυτό που έκαναν σε εμένα έχει συμβεί σε χιλιάδες άτομα στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο κύκλωμα μπορεί να είναι οπουδήποτε είτε στην Αφρική είτε στην Ασία και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.

    Με συμβούλεψαν να καταργήσω το λογαριασμό που διατηρούσα στο Facebook και στο Instagram κάτι που έκανα με την βοήθεια των αστυνομικών.

    Κατόπιν όλων αυτών πήγα στην Ασφάλεια Πύργου και υπέβαλα μήνυση για το αδίκημα της απάτης και της εκβίασης κατά αγνώστου.

    Το πρωί της 11/10/24 όταν ξεκίνησα να εκτυπώνω κάποιες σελίδες από τους διαλόγους μου με το κύκλωμα, μετά από λίγο διεγράφησαν όλες οι συνομιλίες».

    «Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα»

    Όπως εξηγούν σύμβουλοι ασφαλείας πληροφορικών συστημάτων, πρόκειται για μια απάτη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια.

    «Αυτά τα κακόβουλα email στοχεύουν στην ψυχολογία του χρήστη. Ρίχνουν ουσιαστικά άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Ποντάρουν στο γεγονός ότι κάποιοι, περισσότερο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μέσα στον πανικό των πρώτων δευτερολέπτων ίσως να δώσουν τα χρήματα. Στέλνουν χιλιάδες τέτοια email, αν έστω και λίγοι στείλουν χρήματα εκείνοι έχουν… κερδίσει».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα – ΣΗΜΕΡΑ: Ο κυματοθραύστης θα «βαφτεί ροζ» για 7η συνεχή χρονιά!

    Απόψε, Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024, στις 7.30 το βράδυ...

    ΠΑΤΡΑ: Ποιο βουλκανιζατέρ εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Στην Αθήνα ψηφίζει αύριο ο Γ. Παπανδρέου

    Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ -...

    ΠΑΣΟΚ: Δείτε ποιον θεωρούν φαβορί οι στοιχηματικές εταιρείες

    Ως απόλυτο φαβορί θεωρούν οι στοιχηματικές εταιρείες, τον Νίκο...
    Best Shop