Νικαράγουα: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ισραήλ

    Ημερομηνία:

    Η Νικαράγουα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, το οποίο έχει επικριθεί δημοσίως από την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα για τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανήγγειλε χθες Παρασκευή η αντιπρόεδρος της χώρας.

    «Ο πρόεδρός μας ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών (…) να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη φασιστική και γενοκτονική κυβέρνηση του Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπροέδρου Ροσάριο Μουρίγιο, της συζύγου του προέδρου Ορτέγα.

    Ουσιαστικά, η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Εξάλλου, το Ισραήλ δεν έχει πρεσβευτή στη Νικαράγουα.

    Το Ισραήλ και η Νικαράγουα είχαν αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις στις 28 Μαρτίου 2017 μετά τη διακοπή τους από τον Ορτέγα το 2010.

    Ο Ντανιέλ Ορτέγα ηγήθηκε του κινήματος των Σαντινίστας (FSLN) που πήρε την εξουσία το 1979, ανατρέποντας τη δικτατορία του Αναστάσιο Σομόσα. Διετέλεσε πρόεδρος της Νικαράγουας από το 1985 έως το 1990 και επέστρεψε στην εξουσία το 2007, κυβερνώντας μέχρι σήμερα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΟΡΝΕΙΑ: 300 ευρώ η ώρα στην Πάτρα… με ερωτικό βοήθημα!

      Είναι γνωστό ότι το ζωντανό διαδικτυακό στριπτίζ, το κοινώς...

    Η «γκρίζα αγορά» φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

    «Φάε ό,τι γουστάρεις και χάσε κιλά και λίπος». Με αυτή...

    Ρευματοκλοπές: «Καπέλο» 60 ευρώ τον χρόνο σε κάθε νοικοκυριό – «Σαφάρι» 50.000 ελέγχων

    Στα 60 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η ετήσια επιβάρυνση στους...